Αρχική Περιβάλλον Τάκης Θεοδωρικάκος: Μέχρι το τέλος του 2019 λήγει ο χρόνος ζωής του...

Τάκης Θεοδωρικάκος: Μέχρι το τέλος του 2019 λήγει ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής – Εξετάζονται όλες οι λύσεις

0
theodorikakos
Διαφήμιση

“Ωρολογιακή βόμβα” που απειλεί ευθέως την υγεία των πολιτών χαρακτήρισε τον ΧΥΤΑ Φυλής, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Δρομολόγηση παρεμβάσεων για τον ΧΥΤΑ Φυλής

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του 2019 λήγει ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής.

“Είναι ένα έγκλημα που απειλεί την υγεία των πολιτών της Αττικής και το σύνολο της εθνικής οικονομίας, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος από το Γιώργο Πατούλη και ύστερα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό εξετάζονται όλες οι λύσεις που απαιτούνται σε άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Στόχος είναι να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αποτελεσματικά.”

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, κατηγόρησε τόσο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο η διοίκηση της Περιφέρειας, που “επί σχεδόν πέντε χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Δεν έγινε καμία μελέτη. Δεν έγινε καμία χωροθέτηση”.

Όπως υπογράμμισε “το πρόβλημα έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Επίσημη γνωμοδότηση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής βεβαιώνει ότι τα περιθώρια στον ΧΥΤΑ της Φυλής έχουν εξαντληθεί και η διάρκεια ζωής του εκτιμάται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για ένα έγκλημα που απειλεί την υγεία των πολιτών και την εθνική οικονομία”.

Διαφήμιση