Αρχική Ενέργεια ΡΑΕ: “Πράσινο φως” για τον Διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας

ΡΑΕ: “Πράσινο φως” για τον Διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας

0
Διασυνδετήριος αγωγός ICGB AD Ελλάδας-Βουλγαρίας
Διαφήμιση

Άδεια για Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) χορήγησε η Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στην εταιρεία ICGB AD.

Η άδεια, που αφορά το ελληνικό τμήμα του έργου του Διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας (IGB), έχει διάρκεια 50 έτη.

Έναρξη εργασιών

ΡΑΕ:

Με την χορήγηση της άδειας, η ICGB μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του αγωγού IGB. Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, ο IGB θα συνδεθεί με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ), το σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου Τrans Αdriatic Pipeline (TAP), καθώς και το σύστημα μεταφοράς της Βουλγαρίας.

Ο αγωγός, εκτιμά η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), “θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά φυσικού αερίου της χώρας μας και δημιουργώντας οφέλη τόσο για τους εγχώριους καταναλωτές όσο και για τους καταναλωτές της Βουλγαρίας”.

Η εταιρεία

Η εταιρία ICGB AD με έδρα την Βουλγαρία έχει μετόχους κατά 50% την κρατική βουλγαρική BEH και κατά 50% την ΥΑΦΑ Ποσειδών Α.Ε (IGI POSEIDON).  Μέτοχοι της IGI POSEIDON είναι κατά 50% η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και κατά 50% η Ιταλική Edison.

Διαφήμιση