Αρχική Καταστροφές “Τοξική βόμβα” μολύβδου η Παναγία των Παρισίων- Έκλεισαν σχολεία λόγω της μόλυνσης

“Τοξική βόμβα” μολύβδου η Παναγία των Παρισίων- Έκλεισαν σχολεία λόγω της μόλυνσης

0
Φωτιά στη Παναγία των Παρισίων
Σε προληπτική ανασκαφή στα ερείπια της Παναγίας των Παρισίων βρέθηκε ολόκληρος αρχαιολογικός θησαυρός
Διαφήμιση

Περιβαλλοντική οργάνωση στη Γαλλία κατέθεσε αγωγή σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από τον μόλυβδο που απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων.

Εξαιρετικά υψηλά επίπεδα μολύβδου εντοπίστηκαν μετά την πυρκαγιά σε δρόμους και κτίρια της γύρω περιοχής.

Η ομάδα Robin des Bois κατέθεσε την αγωγή στις 26 Ιουλίου. Μία μέρα μετά από το κλείσιμο νηπιαγωγείου και σχολείου κοντά στην Παναγία των Παρισίων.
Έκλεισαν γιατί σε μετρήσεις βρέθηκαν υψηλά επίπεδα μολύβδου στην κοινόχρηστη παιδική χαρά τους.
Οι μετρήσεις έδειξαν 698 μικρογραμμάρια μολύβδου ανά τετραγωνικό μέτρο, 10 φορές υψηλότερο από το επίπεδο των 70 μικρογραμμαρίων που θεωρείται δυνητικά επικίνδυνο.

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε προβλήματα υγείας από τη δηλητηρίαση και την έκθεση σε μόλυβδο. Η έκθεση, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο νευρικό και εγκεφαλικό σύστημα.

Εντολή των αρχών για αιματολογικές εξετάσεις σε παιδιά και έγκυες

Οι αξιωματούχοι του Παρισιού θα προχωρήσουν ειδικό καθαρισμό σε σχολεία της περιοχής. Οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν εξετάσεις αίματος για παιδιά και έγκυες γυναίκες που ζουν κοντά στην Παναγία των Παρισίων.

Η Robin des Bois ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αγωγή, για λόγους που σκόπιμα θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Όπως υποστηρίζει η Robin des Bois, οι αξιωματούχοι του Παρισιού έπρεπε να έχουν λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία του κοινού.

Η ομάδα προστασίας του περιβάλλοντος Robin des Bois κατηγορεί τις γαλλικές αρχές για «παράτυπη αποτυχία» και ότι οι υπάλληλοι σκόπιμα έβλαψαν την ανθρώπινη ζωή.

“Σε τρεις μήνες, έχουμε συγκεντρώσει αρκετές αποδείξεις για την αδράνεια των δημόσιων αρχών να αποφασίσουν να αναλάβουν νομικές ενέργειες”, δήλωσε ο Jacky Bonnemains, πρόεδρος του Robin des Bois, στα γαλλικά ΜΜΕ.

Πηγή:
Associated Press
Foxnews

Διαφήμιση