Αρχική Μεταφορές Στο “μικροσκόπιο” ο διαγωνισμός για τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο- Αμβρακία

Στο “μικροσκόπιο” ο διαγωνισμός για τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο- Αμβρακία

0
αυτοκινητόδρομο Άκτιο- Αμβρακία
Διαφήμιση

Την επανεκκίνηση του αυτοκινητόδρομου Άκτιο- Αμβρακία, ανακοίνωσε από την Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο αυτοκινητόδρομος χωρισμένος σε 4 τμήματα και με συνολικό προϋπολογισμό 142 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε το 2010, έχει κολλήσει.

“Γεφύρι της Αρτας”, ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο- Αμβρακία

Θα επανεξετάσουμε το διαγωνισμό για τον αυτοκινητόδρομο και θα δώσουμε τη βέλτιστη λύση για να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτό το έργο, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.
Για να τελειώνουμε με τα μεγάλα επαναστατικά λόγια, που τελικά φέρνουν 10ετείς καθυστερήσεις, Συμπληρωματικές Συμβάσεις και οικονομικές υπερβάσεις”.

Λόγω των αλλεπάλληλων προβλημάτων έγινε νέος διαγωνισμός το 2017 αυτή τη φορά με προϋπολογισμό 160 εκατ. ευρώ.
Το έργο για τον αυτοκινητόδρομο παραμένει “παγωμένο”, κυρίως λόγω δικαστικών εμπλοκών.

“Μέχρι σήμερα το έργο έχει κοστίσει 6,1εκ.€ το χλμ χωρίς τις μελέτες και την επίβλεψη, υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
Ξεκίνησε το 2010 με 4 εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 142 εκ.€. Το 2017 δημοπρατήθηκε εργολαβία “σκούπα” για να ολοκληρωθεί το έργο, προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ.
Περισσότερο από τα 4 έργα μαζί. Αλλά και πάλι δεν έχει ξεκινήσει, γιατί έχει δικαστικές εμπλοκές και δημοπρατήθηκε λάθος.
Έτσι λειτουργούν στην πράξη οι δήθεν “μεγάλες εκπτώσεις” και οι “κατατμήσεις”. Τα έργα καθυστερούν και ξεφεύγουν από κάθε χρονοδιάγραμμα”.

Διαφήμιση