Αρχική Ειδήσεις “Εξπρές” διαδικασίες στην έκδοση συντάξεων με ένα “κλικ”

“Εξπρές” διαδικασίες στην έκδοση συντάξεων με ένα “κλικ”

0
συντάξεις 1
Διαφήμιση

Στόχος της κυβέρνησης είναι ολοένα και περισσότερες συντάξεις να εκδίδονται αυθημερόν. Και το ζήτημα της επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων απασχόλησε την συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών, οι υπουργοί Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, “από την 1η Ιουνίου 2020 το 34,37% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ψηφιακά”.
Παράλληλα στην ψηφιακή απονομή θα ενταχθεί κι ένα τμήμα των εκκρεμών συντάξεων -πάνω από 450.000 υποθέσεις.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι “το σχέδιο που έχει επιμεληθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι πολύ συγκεκριμένο, θα πραγματοποιηθεί ακριβώς σε αυτές τις ημερομηνίες κι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα.
Στην πορεία στόχος μας θα είναι ολοένα και περισσότερες συντάξεις να εκδίδονται αυθημερόν”.

συντάξεις

Το υπουργείο Εσωτερικών θα συνδράμει αυτήν την προσπάθεια με νομοθετική παρέμβαση η οποία θα αφορά την χρήση του Μητρώου των πολιτών το οποίο υπάγεται ως ηλεκτρονική δομή στο υπουργείο Εσωτερικών.
Η νομοθετική παρέμβαση θα γίνει αμέσως με το πολυνομοσχέδιο. Ταυτόχρονα θα γίνει η οργανωτική προετοιμασία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες βάση με το χρονοδιάγραμμα.

“Στόχος της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη είναι να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Γιατί οι πολίτες οφείλουν να σέβονται το κράτος αλλά και το κράτος πρέπει εμπράκτως να σέβεται τους πολίτες”.

Διαφήμιση