Αρχική Καταστροφές Δεν προκαλεί ανησυχία ο σημερινός σεισμός της Αθήνας

Δεν προκαλεί ανησυχία ο σημερινός σεισμός της Αθήνας

0
σεισμός
Διαφήμιση

Η σεισμική δόνηση 4,2R που σημειώθηκε στις 19.09 το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα, δεν προκαλεί καμία ανησυχία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα.

σεισμός
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

«Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο κ. Λέκκας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ Λέκκας: «Το επίκεντρο είναι, το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,3 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία».

«Ήταν ο μετασεισμός ουσιαστικά που ήθελα, προκειμένου να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο η σεισμική ακολουθία της περασμένης Παρασκευής»», πρόσθεσε.

seismografos Dionusos 1
Η καταγραφή του σεισμογράφου που βρίσκεται στο Διόνυσο.

Καθησυχαστικός ήταν και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητής Άκης Τσελέντης.

«Ο σεισμός δεν προκαλεί ανησυχία και εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ», ανέφερε.

seismografos Penteli

Η καταγραφή του σεισμογράφου που βρίσκεται στην Πεντέλη.Και ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, μιλώντας στο One Channel.

«Ο κόσμος ανησυχεί επειδή δεν ξέρει», είπε ο κ. Καραστάθης.

«Ένας σεισμός της τάξης του 5,1 μπορεί να δημιουργήσει μετασεισμούς σαν τον σημερινό. Οι νόμοι της στατιστικής για τη σεισμολογία λένε, ότι το συνηθέστερο μέγιστο μέγεθος των μετασεισμών είναι μία μονάδα κάτω κατά μέσο όρο», επεσήμανε.

seismos
Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Η ανακοίνωση για τον σεισμό

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 19:09 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 21 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά της Αθήνας».

Το επίκεντρο

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 21 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 9,6 χλμ., σύμφωνα με την αναθεωρημένη μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής.

 

 

 

Διαφήμιση