Αρχική Ανακύκλωση Περισσότερα από 1.600 κιλά …ψηφοδέλτια ανακύκλωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Περισσότερα από 1.600 κιλά …ψηφοδέλτια ανακύκλωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης

0
Σκουπίδια
Διαφήμιση

Αχρησιμοποίητο έντυπο εκλογικό υλικό 1.639 κιλών συγκέντρωσε προς ανακύκλωση ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Το υλικό αυτό συγκεντρώθηκε χωριστά στην πλειονότητα των εκλογικών τμημάτων, με την βοήθεια των δικαστικών αντιπροσώπων και των εφορευτικών επιτροπών.

Πραγματοποιήθηκε δρομολόγιο αποκλειστικά με εκλογικό υλικό προς ανακύκλωση το οποίο διαχωρίστηκε με διαλογή στην πηγή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην πιο άμεση ανακύκλωση χαρτιού.

Μηδενικά απόβλητα

Περισσότερα από 1.600 κιλά ...ψηφοδέλτια ανακύκλωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανακύκλωση του χαρτιού συμβάλει στη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων και παράλληλα έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη. «Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν θετικές ενδείξεις για τη σταδιακή μετάβαση της Νέας Σμύρνης σε μία κοινωνία ανακύκλωσης και μηδενικών αποβλήτων, μέσω των αρχών της κυκλικής οικονομίας».

«Αν θέλουμε να περάσουμε στην ψηφιακή εποχή πρέπει να αφήσουμε τελείως πίσω το χαρτί» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου Γιώργος Κρικρής, συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει ως στόχο την παραγωγή μηδενικών αποβλήτων. «Θέλουμε να μαζεύουμε τους κάδους και να είναι άδειοι» είπε χαρακτηριστικά.

Ενημερωτική εκστρατεία

Ενημερωτική εκστρατεία

Ο Δήμος διενεργεί καμπάνιες ενημέρωσης στα σχολεία σχετικά με την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού με στόχο την έκδοση βιβλίων σε γραφή Braille για άτομα με μειωμένη όραση.

Αντίστοιχα, πρόσφατα ο Δήμος συνέλεξε τα πολύχρωμα διαφημιστικά πανό από τους δρόμους και τις κολώνες της Νέας Σμύρνης, τα οποία μετέτρεψε σε τσάντες.

Διαφήμιση