Αρχική Μεταφορές Οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον αεροπορικές εταιρείες για συνειδητούς ταξιδιώτες

Οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον αεροπορικές εταιρείες για συνειδητούς ταξιδιώτες

0
Οι πιο φιλικές προς το περιβάλλον αεροπορικές εταιρείες για συνειδητούς ταξιδιώτες
Διαφήμιση

Η αντιμετώπιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης των αεροπορικών εταιρειών.
Ο κλάδος μετά από τις πιέσεις και από την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) φαίνεται να βρίσκει τον βηματισμό του.
Σε μια καλά εδραιωμένη στρατηγική σε παγκόσμιο επίπεδο, καλείται να μετριάσει τις εκπομπές CO2 από τις αεροπορικές μεταφορές.

Οι στόχοι της βιομηχανίας από την ΙΑΤΑ, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η ΙΑΤΑ αναγνωρίζοντας την ανάγκη αντιμετώπισης της παγκόσμιας πρόκλησης της αλλαγής του κλίματος και ενέκρινε δέσμη φιλόδοξων στόχων για τον μετριασμό των εκπομπών CO2 από τις αεροπορικές μεταφορές:

  • Μέση βελτίωση της απόδοσης καυσίμου κατά 1,5% ετησίως από το 2009 έως το 2020
  • Ένα ανώτατο όριο για τις καθαρές εκπομπές CO2 από την αεροπλοΐα από το 2020 (ουδέτερη άνθρακα)
  • Μείωση των εκπομπών CO2 καθαρής αεροπορίας κατά 50% έως το 2050, σε σχέση με τα επίπεδα του 2005

Τι μέτρα παίρνουν οι αεροπορικές εταιρείες για να είναι eco-friendly

Αεροπλάνο

  • Alaska Airlines

Η Alaska Airlines παρουσιάζει μεγάλη διαφάνεια όσον αφορά τις εκπομπές CO2 και άλλα μέτρα που λαμβάνει για να βελτιώσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Αναζητά πάντα καινοτόμους τρόπους μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των υπηρεσιών της.
Η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης συνάψει σύμπραξη με το λιμάνι του Σιάτλ και την Boeing με σκοπό να τροφοδοτούνται οι πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σιατλ, Tacoma με αειφόρο βιοκαύσιμο.

  • Delta Airlines

Η Delta λαμβάνει μέτρα για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων – σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τις εκπομπές καυσίμων. Αλλά μέτρα παίρνει και σε σχέση με τα απόβλητα ύδατος και τα επικίνδυνα απόβλητα, με την εφαρμογή ενός προγράμματος ανακύκλωσης.

Η αεροπορική εταιρεία επενδύει σε αντισταθμίσεις εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Μόνο το 2017 επενδύσει 2,5 εκατομμύρια δολάρια και έχουν αναπτύξει μια ιδιόκτητη εφαρμογή για τις καιρικές συνθήκες πτήσης για να επιτρέψουν στους πιλότους να προβλέψουν καλύτερα πού μπορούν να καταναλώσουν λιγότερα καύσιμα.

Η Delta βρίσκεται επίσης στη διαδικασία αφαίρεσης όλων των πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης από τις πτήσεις της.
Όπως τα μπαστούνια ανάδευσης, περιτυλίγματα και σκεύη. Συνολικά, εκτιμάται ότι η Delta θα αφαιρέσει πάνω από 136.000 κιλά σε πλαστικά απόβλητα κάθε χρόνο.

  • American Airlines

Η American Airlines δεσμεύεται να επενδύσει σε σύγχρονα και πιο αποδοτικά αεροσκάφη. Είτε πρόκειται για επενδύσεις σε ολοκαίνουργια αεροσκάφη είτε για αναβάθμιση αεροσκαφών που δεν είναι ακόμη έτοιμα για απόσυρση.

Η αεροπορική εταιρεία αναζητά καινοτόμους τρόπους μείωσης του κόστους και των εκπομπών, όπως η μείωση του βάρους των αεροσκαφών και η μονοκίνηση.

  • KLM

Από το 2008, το σχέδιο δράσης της KLM για το κλίμα έχει εξασφαλίσει ότι η αεροπορική εταιρεία είναι πιο βιώσιμη στον ουρανό και στην…γη.

Η υπεύθυνη διαχείριση αποβλήτων, η ανακύκλωση υλικών και τα μέτρα για τη μείωση της ηχορύπανσης είναι μόνο μερικοί τρόποι με τους οποίους η KLM έχει λάβει μέτρα για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της.

  • Jetblue

Η Jetblue έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της και είναι υπερήφανη για την διαφάνεια όσον αφορά στα μέτρα που έλαβε.
Η αεροπορική εταιρεία δεσμεύτηκε να απομακρυνθεί από το ντίζελ και τη βενζίνη για ηλεκτρολογικό υλικό εδάφους, όπως ρυμουλκά και φορτωτές.

Το 2013, η Jetblue εισήγαγε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης επί του σκάφους, παράλληλα με μια συνεργασία με τις Dunkin ‘Donuts, το Jamba Juice και τις Royal Waste Services για την ανακύκλωση των απορριμμάτων τροφίμων στο Terminal 5 του αερολιμένα JFK.

Η Jetblue δεσμεύεται επίσης για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εταιρείας πέρα ​​από το αεροδρόμιο.
Το Jetblue T5 Farm στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης είναι η πρώτη φάρμα πατάτας σε αεροδρόμιο σε όλο τον κόσμο.

  • United Airlines

Η United Airlines δεσμεύεται για μια σειρά διαδικασιών για να εξασφαλίσει ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες.

Αυτό περιλαμβάνει την αποδοτικότητα των καυσίμων και τη μείωση των εκπομπών, χρησιμοποιώντας βιώσιμα προϊόντα. Επενδύει σε βιώσιμες πηγές καυσίμων και δημιουργώντας εταιρικές σχέσεις για την προώθηση της βιωσιμότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το 2018, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 50% μέχρι το έτος 2050.

Τον Ιούνιο του 2019, η United ξεκίνησε μια «πτήση για τον πλανήτη», η οποία χαρακτηρίστηκε ως η πιο φιλική προς το περιβάλλον πτήση όλων των εποχών. Η πτήση ουδέτερου άνθρακα χρησιμοποίησε βιώσιμα βιοκαύσιμα.

Η United σχεδιάζει με βάση αυτή την πτήση, να προχωρήσει σε βραχυπρόθεσμες πρωτοβουλίες με ευρέως διαδεδομένες πολιτικές.

  • Easyjet

Η Easyjet δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και επενδύει σε έργα για να διασφαλίσει ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αεροπλάνου είναι όσο το δυνατόν πιο ελάχιστες.

Παραδείγματα έργων περιλαμβάνουν τη νέα επένδυση σε στόλο, τη μείωση του βάρους των καθισμάτων λόγω της επένδυσης σε νέες ελαφριές καθίσματα Recaro, των ανοικτών καμπίνων, την προσθήκη των άκρων πτέρυγας “sharklet” και την προσθήκη 6 ακόμη θέσεων σε υπάρχοντα αεροσκάφη τύπου A320.

  • Cathay Pacific

Η Cathay Pacific προσπαθεί να είναι «η καλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως» και εστιάζει ιδιαίτερα στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Την απασχολούν η κλιματική αλλαγή, τα απόβλητα, η ποιότητα του αέρα, ο θόρυβος, το νερό και η βιοποικιλότητα.

Το πρόγραμμα Cathay Pacific ‘Fly Greener’ δίνει στους επιβάτες Cathay Pacific και Cathay Dragon την ευκαιρία να μειώσουν το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τα αεροπορικά ταξίδια με έναν απλό, αξιόπιστο τρόπο.

Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν αντισταθμίσεις άνθρακα για τα ταξίδια τους και η αεροπορική εταιρεία προσφέρει μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή αντιστάθμισης άνθρακα. Έτσι οι επιβάτες μπορούν να υπολογίζουν τι μπορούν να αγοράσουν στο ταξίδι για να συμβάλουν στην αντιστάθμιση.

  • British Airways

Η British Airways επιδιώκει να διεξάγει επιχειρηματικές δραστηριότητες με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο και προωθεί την πρόληψη της ρύπανσης στο μέτρο του δυνατού. Μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη και ελαχιστοποιεί την σπατάλη με την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Τον Ιούνιο του 2019, η British Airways αποκάλυψε το νεώτερο φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτηριστικό της καμπίνας premium economy.
Από την 1η Ιουλίου 2019, οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην καμπίνα του World Traveller Plus θα λάβουν νέα σετ εξοπλισμού από ανακυκλωμένα υλικά όπως πλαστικά μπουκάλια.

  • SAS Scandinavian Airlines

Η SAS Scandinavian Airlines έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 25% από το 2005 έως το 2030.
Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η ενημέρωση του στόλου της και η χρήση βιοκαυσίμων θα είναι οι κύριοι δύο παράγοντες για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Πέρυσι με το Airbus A320 neo, μείωσε την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές κατά περίπου 15%.

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να αντικαταστήσει την ποσότητα καυσίμου που χρησιμοποιείται σε όλες τις εσωτερικές πτήσεις της με βιώσιμα βιοκαύσιμα.

Η SAS έχει επίσης επενδύσει σε πρόγραμμα αντιστάθμισης του άνθρακα, για τους επιβάτες όλων των θέσεων της.

  • Air Canada

Η Air Canada άρχισε να μειώνει τη χρήση πλαστικής μίας χρήσης σε όλες τις πτήσεις της το 2019.

Η αεροπορική εταιρεία αντικατέστησε τους πλαστικούς αναδευτήρες αναψυκτικών με ξύλινους και απαλλάχτηκε από 35 εκατομμύρια πλαστικούς αναδευτήρες ετησίως.

Επιπλέον, έχει θέσει ως στόχο να μειώσει κατά 20% τα απόβλητα των χώρων υγειονομικής ταφής από τα γραφεία και τα σαλόνια αεροδρομίων έως το τέλος του 2020. Η Air Canada επένδυσε επίσης σε έναν εκσυγχρονισμό στόλου CAD ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος βοήθησε στη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων 43% από το 1990-2019.

Διαφήμιση