Αρχική Ενέργεια Νέα παράταση στις προσφορές για τα υποβρύχια καλώδια της μεγάλης διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

Νέα παράταση στις προσφορές για τα υποβρύχια καλώδια της μεγάλης διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

0
παράταση διασύνδεση
Διαφήμιση

Παράταση έως τις 5 Αυγούστου πήρε ο διαγωνισμός μελέτης, προμήθειας και εγκατάστασης των καλωδίων και των σταθμών για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής.
Την παράταση έδωσε η θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ και φορέας υλοποίησης του μεγάλου ενεργειακού έργου, Ariadne Interconnection.

Η προηγούμενη προθεσμία παράτασης για την κατάθεση των προσφορών έληγε την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Στον δεύτερο διαγωνισμό έχει ήδη δοθεί παράταση για τις 30 Αυγούστου. Αφορά στη μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση δύο σταθμών μετατροπής και ενός υποσταθμού για την διασύνδεση Κρήτης Αττικής (2×500 MW).

διασύνδεση Κρήτη

Τα καλώδια

Η πρώτη σύμβαση του μεγάλου ενεργειακού έργου περιλαμβάνει 4 υποέργα. Είναι συνολικής προϋπολογισμένης αξίας 600 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 744 εκατ. ευρώ).

Το αντικείμενο του παραταθέντος διαγωνισμού είναι η «Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίων και σταθμών ηλεκτροδίων, για την ηλεκτρική διασύνδεση συνεχούς ρεύματος, μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2×500 MW)». Έχει κόστος 600 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 744 εκατ. ευρώ).
Διακρίνεται σε 4 βασικά υποέργα:

  1. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος δυτικού πόλου, των σταθμών ηλεκτροδίων και των υποβρύχιων καλωδίων, για τη σύνδεση των σταθμών ηλεκτροδίων (255 εκατ. ευρώ)
  2. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση τού υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος ανατολικού πόλου (225 εκατ. ευρώ)
  3. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειων καλωδιακών συστημάτων, για τη διασύνδεση των σταθμών μετατροπής με τα υποβρύχια καλωδιακά συστήματα του ανατολικού πόλου, του δυτικού πόλου και με τα υποβρύχια καλώδια, για τη σύνδεση των σταθμών ηλεκτροδίων (100 εκατ. ευρώ)
  4. Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίων οπτικών ινών (20 εκατ. ευρώ).

διασύνδεση

Οι υποσταθμοί

Το έργο κατασκευής των υποσταθμών: «Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση 2 σταθμών μετατροπής και 1 υποσταθμού GIS, για την ηλεκτρική διασύνδεση συνεχούς ρεύματος, μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2×500 MW) έχει εκτιμώμενο κόστος 315 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 390,6 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό, οι καταληκτικές ημερομηνίες για την κατάθεση των προσφορών έχουν οριστεί για τις 30 Αυγούστου.

Η χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση του μεγάλου ενεργειακού έργου υπολογίζεται σε 34 μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here