Αρχική Καταστροφές Μπαράζ πυρκαγιών σήμερα στη χώρα

Μπαράζ πυρκαγιών σήμερα στη χώρα

0
fotia 2
Διαφήμιση

Επτά πύρινα μέτωπα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις από τις 14.00 μετά το μεσημέρι στην χώρα, με τις περισσότερες να έχουν τεθεί υπό έλεγχο ή/και να έχουν κατασβεστεί.

Στην Αττική, μετά τη φωτιά στην Κερατέα, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο Κορωπί, στα Νέα Παλάτια Ωρωπού και στην Σαλαμίνα.

Ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη φωτιά στη Βοιωτία. Υπό μερικό έλεγχο έχουν θέσει οι Πυροσβεστικές δυνάμεις τις πυρκαγιές σε Φθιώτιδα, Ιτέα και Λάρισα.

fotia 1

Αναλυτικά:

Βοιωτία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγο σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ύπατο Βοιωτίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 7 πυροσβέστες, 2 PZL και 3 Α/Φ, οι οποίοι και επιχειρούν προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Φθιώτιδα

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Δρούγος Φθιώτιδας.
Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μια ομάδα επτά ατόμων, πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη τύπου «πεζετέλ».

Ιτέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Ιτέα. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο με 6 πυροσβέστες, 2 PZL και 2 Α/Φ, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Λάρισα

Στην περιοχή Άνω Βούναινα Κιλελέρ Λάρισας, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, με μεγάλη ποσότητα αγροτικών υπολειμμάτων.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Κερατέα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε περίπου στις 15:30 το μεσημέρι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα Αττικής.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν άμεσα 32 πυροσβέστες  με 11 οχήματα συνεπικουρούμενοι από ένα ελικόπτερο που επιχειρεί από αέρος, ενώ και υδροφόρες των ΟΤΑ βοήθησαν.

pyrosvestes 1

Κορωπί

Στο Κορωπί η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χατζίδια, αλλά πριν από λίγο τέθηκε υπό έλεγχο, από επτά πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με τρία οχήματα, τα οποία συνέδραμαν και εθελοντές με δικά τους οχήματα.

Ωρωπός

Λίγο μετά τις 14.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Νέα Παλάτια Ωρωπού, και αυτή σε χαμηλή βλάστηση, αλλά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, από 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Σαλαμίνα

Στην Σαλαμίνα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή Κακή Βίγλα, αλλά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και σβήστηκαν πριν προλάβουν να πάρουν διαστάσεις.

fotia

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 6:00 το πρωί έως τις 7.15 το απόγευμα, εκδηλώθηκαν σε όλη την επικράτεια 32 δασικές πυρκαγιές.

Σε αυτές επιχείρησαν 317 πυροσβέστες, 137 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές, και περιοδικά τα εναέρια μέσα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Για τα αίτια των πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διαφήμιση