Αρχική Περιβάλλον Κυρ. Μητσοτάκης: «Έξυπνη» γεωργία με σεβασμό στο περιβάλλον

Κυρ. Μητσοτάκης: «Έξυπνη» γεωργία με σεβασμό στο περιβάλλον

0
«Έξυπνη» γεωργία
Διαφήμιση

Κατά τη σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίστηκε η ανάγκη για αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα και η μετάβαση στην «έξυπνη» γεωργία με σεβασμό του περιβάλλοντος.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ ενώ παράλληλα, επισήμανε ότι απόλυτη προτεραιότητα θα είναι και η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων που ζημιώνει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές.

Μάκης Βορίδης Κυρ. Μητσοτάκης

Από τη μεριά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση διαθέτει «μια φιλόδοξη ατζέντα» προς υλοποίηση, προσθέτοντας ότι σε αυτή βρίσκεται, μεταξύ άλλων, «η διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» που στο επίκεντρό της θα έχει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών.

Ως βασική προτεραιότητα, ο υπουργός έθεσε τις «υψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αυξημένης προστιθέμενης αξίας με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), Κώστας Σκρέκας, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στρατάκος.

Διαφήμιση