Αρχική Καταστροφές Κλιματική αλλαγή: Νεκροί 200 τάρανδοι από την πείνα

Κλιματική αλλαγή: Νεκροί 200 τάρανδοι από την πείνα

0
tarandoi
Διαφήμιση

Νεκροί βρέθηκαν διακόσιοι τάρανδοι από την πείνα στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική.

Πρόκειται για έναν αριθμό ασυνήθιστα αυξημένο που εξηγείται από την κλιματική αλλαγή στην περιοχή, όπως αναφέρει το Πολικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας χαρτογράφησης του πληθυσμού των άγριων ταράνδων στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.200 χλμ από τον Βόρειο Πόλο, τρεις ερευνητές του Πολιτικού Ινστιτούτου καταμέτρησαν 200 κουφάρια ταράνδων, που είχαν πεθάνει από την πείνα τον χειμώνα.

tarandoi 1

Επικεφαλής του σχεδίου καταγραφής, η Άσχιλντ Ένβικ Πέντερσεν η οποία θεωρεί αυτά «τα πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που εξελίσσεται με διπλάσια ταχύτητα στην Αρκτική σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Φέτος, παρατηρήσαμε μια πολύ αυξημένη θνησιμότητα των ζώων και αυτό οφείλεται στις άφθονες βροχές που υπήρξαν πρόβλημα για αυτά», εξήγησε η επιστήμονας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η κλιματική αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα να βρέχει πολύ περισσότερο. Η βροχή πέφτει στο χιόνι και σχηματίζει ένα στρώμα πάγου στην τούντρα, με αποτέλεσμα να καθίστανται δυσχερείς οι συνθήκες βοσκής των ζώων», συμπλήρωσε η ίδια.

tarandoi 2

«Το γεγονός ότι οι τάρανδοι πεθαίνουν από την πείνα συμβαίνει, όμως αυτό το επίπεδο θνησιμότητας δεν κατεγράφη παρά μόνο μία φορά, μετά τον χειμώνα του 2007-2008», καταλήγει η Πέντερσεν.

 

Διαφήμιση