Αρχική Καταστροφές Καίγεται το χωριό Δίβρη – Άλλες δύο εστίες φωτιάς

Καίγεται το χωριό Δίβρη – Άλλες δύο εστίες φωτιάς

0
Πυρκαγιά καίει το χωριό Δίβρη
Διαφήμιση

Στα πρώτα σπίτια του χωριού Δίβρη έχει φτάσει το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή ανεξέλεγκτη. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο και το χωριό εκκενώνεται.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή τη στιγμή (ώρα 17:05) οι κάτοικοι του χωριού Δίβρη της Φθιώτιδας, μετά την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροδασική έκταση στην περιοχή. Τη φωτιά ενισχύουν ισχυρότατοι άνεμοι με αποτέλεσμα οι φλόγες να απειλούν πλέον σοβαρά τον οικισμό. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η φωτιά έχει περάσει τις αυλές των σπιτιών του βορείου τμήματος του χωριού και οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στη πλατεία και καλούν σε βοήθεια. Νωρίτερα οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και αυτή την ώρα η Αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους του χωριού, προκειμένου να αποτρέψει όσους ενδεχομένως ήθελαν να κινηθούν προς τις περιουσίες τους.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην κάψουν το χωριό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο (2) αεροσκάφη Canadair και δύο (2) PZL.

Στη Δίβρη έχουν βρεθεί από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα. Επίσης δυνάμεις της Αστυνομίας μαζί με τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ταξίαρχο Αστέριο Μαντζιώκα.

Φωτιά και στην Αγία Άννα

fotia dirbi 2

Η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο της μονής της Αγίας Άννας, στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο.

Οι φλόγες, με τη βοήθεια του αέρα, κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο καθώς η φορά των ανέμων αλλάζει συνεχώς.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Τα Μεταλλεία Δομοκού

Την ίδια ώρα, φωτιά ξέσπασε και στα Μεταλλεία Δομοκού ενώ και εκεί βρίσκεται επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία με επίγεια και εναέρια μέσα (σηκώθηκαν PZL από τη Λαμία).

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Διαφήμιση