Αρχική Διάστημα Επιστρέφει απόψε το «Μαύρο Φεγγάρι» (video)

Επιστρέφει απόψε το «Μαύρο Φεγγάρι» (video)

0
Mauro Feggari
Διαφήμιση

Απόψε Τετάρτη, επιστρέφει το «Μαύρο Φεγγάρι» στη Βόρεια Αμερική, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση, (2016).

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα μπορέσει να το δει στις 30 Αυγούστου.

Το «Μαύρο Φεγγάρι» είναι η δεύτερη νέα σελήνη του μήνα, κάτι που σπάνια προκύπτει. Λειτουργεί παρόμοια με δίσεκτο έτος.

Ο κύκλος της σελήνης χρειάζεται συνήθως 29 μέρες για να ολοκληρωθεί, όμως οι μήνες μας διαρκούν λίγα εικοσιτετράωρα περισσότερο. Οπότε, μερικές φορές για περίπου κάθε 32 μήνες, παρατηρούμε δυο πανσελήνους ή δυο σελήνες.

Το «Μαύρο Φεγγάρι» αναφέρεται και σε κάποιον μήνα που δεν υπάρχουν νέες σελήνες και αυτός ο μήνας πιθανόν να είναι ο Φεβρουάριος, λόγω της μικρότερης διάρκειας. Αυτό είναι λιγότερο συνηθισμένο από το τυπικό «Μαύρο Φεγγάρι» και εμφανίζεται περίπου μια φορά ανά δέκα χρόνια.

Mauro Feggari 2

Τι θα δούμε κατά τη διάρκεια του «Μαύρου Φεγγαριού»

Τίποτα το ξεχωριστό. Είναι απλά μια νέα σελήνη, η μοναδική διαφορά είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη σελήνη. Οπότε το φεγγάρι δεν θα είναι καν ορατό, γιατί θα εμπλέκεται με τον ουρανό.

Το φεγγάρι εκτός από μαύρο, θα είναι και υπερπανσέληνος, θα είναι μεγάλο και θα βρίσκεται πιο κοντά στη γη. Όμως και πάλι, δεν θα είναι ορατό, εκτός κι αν βρεθείτε εκτός πόλης, μακριά από τα φώτα, στην ύπαιθρο.

Mauro Feggari 1

Πηγή: CNNi

Διαφήμιση