Αρχική Περιβάλλον Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Τουρισμού – Προτεραιότητα στο δεκαετές πλάνο για...

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Τουρισμού – Προτεραιότητα στο δεκαετές πλάνο για τον τουρισμό το περιβάλλον

0
τουρισμός
Διαφήμιση

“Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μην βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα”.

Με αυτή την δήλωση κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει το στίγμα που θα κινηθεί το δεκαετές πλάνο της κυβέρνησης για το μέλλον του τουρισμού.
Μία δήλωση που επιβεβαιώνει και τις προγραμματικές δηλώσεις. Ότι “η κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία, είναι ένας από τους βασικούς άξονες της νέας κυβέρνησης για τον Τουρισμό”.

“Ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ένας κλάδος που η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα και σε ένα βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα”.

Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και βιωσιμότητα είναι οι στόχοι

τουρισμός
Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος.
“Ένα σχέδιο με έμφαση ανταγωνιστικότητα, στην καινοτομία αλλά και τη βιωσιμότητα”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σχέδιο αυτό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού.
“Θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης”, υπογράμμισε.

Επισήμανε ότι στην εκπόνηση του νέου εθνικού προγράμματος για τον ελληνικό τουρισμό το υπουργείο Τουρισμού είναι εκ των πραγμάτων ένα υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις.

“Η δική μας η δουλειά είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα γίνουν επιτέλους πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ ως σήμερα, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης.
Γι’ αυτό θέλουμε ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα, ξεκάθαρους στόχους και περιμένουμε από τα αρμόδια υπουργεία να τους υλοποιήσουν.
Εύχομαι καλή δύναμη στην ηγεσία του υπουργείου και να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα και να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας για να κάνουμε αυτό που αξίζει η Ελλάδα όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες”.

Ρυθμίσεις σε βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ενημέρωσε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό τέθηκε το θέμα της ρύθμισης των βραχυχρόνιων μισθώσεων.
Όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης “πρέπει να μπει μια τάξη σε αυτή την αγορά”.
Την ίδια στιγμή, στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκε το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης αλλά και του ΕΟΤ.

Όσον αφορά στην τουριστική εκπαίδευση ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι πρέπει “να έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα παγκόσμιας κλάσης”.
Σχετικά με την προβολή της χώρας, ο υπουργός Τουρισμού μίλησε για συνεργασία ΕΟΤ και ιδιωτικού τομέα.
Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο μοντέλο προβολής της χώρας, είπε “που να περνάει το μήνυμα που θέλουμε στους ανθρώπους που θέλουμε”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα – Σε ποιες χώρες ο υδράργυρος “χτύπησε” πάνω από 40°C
Επόμενο άρθροΟ αθλητισμός ενώνει για 7η χρονιά στο “Navarino Challenge”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ