Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Η ελληνική κουζίνα στο «National Geographic Traveller Food Festival» στο Λονδίνο, με...

Η ελληνική κουζίνα στο «National Geographic Traveller Food Festival» στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ

0
Η ελληνική κουζίνα στο «National Geographic Traveller Food Festival» στο Λονδίνο, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ
Διαφήμιση

Η ελληνική γαστρονομία ταξιδεύει, μέσω του ΕΟΤ, στο Λονδίνο. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέχει με περίπτερο στο σημαντικό φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το έγκριτο και δημοφιλές περιοδικό National Geographic Traveller. Το «National Geographic Food Festival», που θα πραγματοποιηθεί 20 και 21 Ιουλίου 2019, στην Βρετανική πρωτεύουσα.

Μετά από πρόσκληση της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας, στο φεστιβάλ, θα συμμετέχουν οι Περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Οι συμμετέχοντες θα εκπροσωπηθούν από επιλεγμένους σεφ και οινολόγους, που θα παρουσιάσουν στο βρετανικό κοινό τοπικές συνταγές και εκλεκτά κρασιά της ελληνικής γης.

Ο στόχος του ΕΟΤ

Ελληνική κουζίνα

Η σημαντική αυτή ενέργεια προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και εντάσσεται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Εθνικής Τουριστικής πολιτικής καθώς και της στρατηγικής marketing του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για τη διετία 2019-2020, όπου ο γαστρονομικός τουρισμός αποτελεί κυρίαρχο άξονα.

Στόχος της ελληνικής συμμετοχής είναι η προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως ιδανικού γαστρονομικού τουριστικού προορισμού, τόσο στους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στο ευρύ αγγλικό και διεθνές κοινό 365 ημέρες το χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τον προορισμό τους σε περίπου 4.000 Βρετανούς επισκέπτες που αναμένεται να παραστούν στην εκδήλωση.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας -ο οποίος θα είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης- της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϊλάνδης κ.ά., καθώς επίσης οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκειά του.

Διαφήμιση