Αρχική Διάστημα Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από τότε που ο άνθρωπος περπάτησε στη...

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από τότε που ο άνθρωπος περπάτησε στη Σελήνη

0
Φεγγάρι, Σελήνη, NASA
Διαφήμιση

Ως παιδιά όλοι θέλαμε κάποια στιγμή να γίνουμε αστροναύτες. Στην πορεία όμως λίγοι τα κατάφεραν. Όπως για παράδειγμα ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στη Σελήνη πριν από 50 ακριβώς χρόνια, εκπληρώνοντας τα όνειρα μικρών και μεγάλων.

«Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα» έκανε ο Αμερικανός Αστροναύτης του Αpollo 11 στις 20 Ιουλίου του 1969 και έμεινε στην ιστορία.

Η εικόνα της προσσελήνωσής του έφτασε παντού μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων, που αν και παλαιάς …κοπής την μετέδωσαν και μάλιστα με καθυστέρηση μικρότερη του 1 δευτερολέπτου.

Η NASA

Εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από τότε που ο άνθρωπος περπάτησε στη Σελήνη

Μισό αιώνα μετά από εκείνη την ημέρα-σταθμό για την ανθρωπότητα, η NASA γιορτάζει. Θυμίζοντας στους παλαιότερους και συστήνοντας στους νεώτερους την ιστορική διαδρομή που ακολούθησε ο ανθρώπινος πολιτισμός για να κατακτήσει την Σελήνη, κοιτάζοντας όμως παράλληλα και προς το μέλλον και στις προσπάθειες που καταβάλλονται σήμερα από τους Διαστημικούς Οργανισμούς, τα Ερευνητικά κέντρα και τα Πανεπιστήμια.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου

Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτή τη γιορτή. Γι’ αυτό και, προσκαλεί τους φίλους και τις φίλες της επιστήμης και της τεχνολογίας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στις 19.00, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο (Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο).

Προσκεκλημένοι θα είναι σπουδαίοι Έλληνες Επιστήμονες, που εργάζονται σε επιτελικές θέσεις της ΝΑSΑ και της ESA: Δρ Σταμάτης Κριμιζής, Δρ Θανάσης Οικονόμου, Δρ Ανεζίνα Σολωμονίδου, Δρ Νικόλαος Πασχαλίδης. Το πάνελ θα συντονίσει ο Επίτιμος Διευθυντής του Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, ο μοναδικός Έλληνας, που ως ανταποκριτής, βρέθηκε στο Ακρωτήριο Canaveral για να παρακολουθήσει την εκτόξευση του Apollo 11.

Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την προσσελήνωση. Η προβολή αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Την βραδιά αυτή η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας.

Πληροφορίες: eef.edu.gr

Διαφήμιση