Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Δραστικά μέτρα παίρνει η Βρετανία για την μόλυνση του περιβάλλοντος από τον...

Δραστικά μέτρα παίρνει η Βρετανία για την μόλυνση του περιβάλλοντος από τον τουρισμό

0
london1
Διαφήμιση

Η ευθύνη των παραθεριστών για τις βρόμικες παραλίες, ο υπερτουρισμός, οι εκπομπές αεροπλάνων και άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τον παγκόσμιο τουρισμό να είναι υπεύθυνος για το 5% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, η κυβέρνηση της χώρας προχωράει σε μέτρα.
Αναζητά λύσεις πολιτικής στα περιβαλλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με τα ταξίδια και τον τουρισμό.

Βιώσιμες πρακτικές, φορολογικά κίνητρα και αντισταθμίσεις

Λονδίνο
Εξετάζει επιπλέον βιώσιμες πρακτικές, για να διασφαλίσει την ελαχιστοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τουρισμού.
Ήδη, η επιτροπή περιβαλλοντικού ελέγχου έπιασε δουλειά πριν από λίγες μέρες.

“Δυστυχώς όταν κάνουμε κράτηση για μια κρουαζιέρα, πτήσεις ή πάμε σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ξεχνάμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν οι διακοπές μας “, δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής Mary Creagh.

Στη Βρετανία ο τουρισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος. Οι αρχές αναμένουν ότι ο τομέας θα αυξηθεί κατά 3,8% ετησίως μέχρι το 2025 και θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα δέκατο όλων των θέσεων εργασίας.

Η επιτροπή θα μελετήσει τα προβλήματα από την βιομηχανία και θα υποβάλει έκθεση για το επόμενο έτος. Ουσιαστικά θα είναι μέτρα μείωσης των επιπτώσεων με φορολογικά ή άλλα κίνητρα, αντισταθμίσεις.
Παράλληλα θα πραγματοποιείται μεγαλύτερος έλεγχος των επιχειρήσεων σχετικά την παροχή βιώσιμων ή φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών.

Η Caroline Lucas, η Πράσινη βουλευτής από το Μπράιτον, δήλωσε ότι ελπίζει πως έρευνα θα εξετάσει επίσης τα σχέδια για επέκταση της χωρητικότητας των αερολιμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα επανεξετάσει επίσης τις επιδοτήσεις που καθιστούν τα αεροπορικά ταξίδια φθηνότερα από τα δρομολόγια τρένων.

Οι πράσινες επιλογές στο ταξίδι, είναι λιγότερο προσιτές

Αγγλία, Μεγάλη Βρετανία, Λονδίνο
“O τρόπος που ταξιδεύουμε μπορεί να κάνει μια σημαντική διαφορά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των διακοπών μας, τονίζει η Caroline Lucas.
Aλλά πολύ συχνά οι πιο πράσινες επιλογές είναι λιγότερο προσιτές.
Αυτό πρέπει να αλλάξει επειγόντως. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σοβαρότατα προβλήματα σχετικά με το κλίμα, αλλά η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το πρόβλημα. Αντίθετα υποστήριξε το άνοιγμα ενός τρίτου διαδρόμου στο Χίθροου καθώς και την επέκταση άλλων αεροδρομίων στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Διαφήμιση