Αρχική Διάστημα Chandrayaan-2: Εκτοξεύτηκε ο πρώτος πύραυλος που θα φτάσει στον νότιο πόλο της...

Chandrayaan-2: Εκτοξεύτηκε ο πρώτος πύραυλος που θα φτάσει στον νότιο πόλο της Σελήνης

0
Chandrayaan 2
Διαφήμιση

Με μεγάλη επιτυχία εκτοξεύτηκε ο πύραυλος “Chandrayaan-2” του Ινδικού Οργανισμού Διαστήματος (ISRO), με στόχο τον νότιο πόλο της Σελήνης. Ο πύραυλος ήταν προγραμματισμένος για εκτόξευση την περασμένη εβδομάδα, αλλά μία ώρα πριν την εκτόξευση οι μηχανικοί την ματαίωσαν λόγω μιας «τεχνικής εμπλοκής.»

Ο πύραυλος Chandrayaan-2 είναι κατασκευασμένος στην Ινδία, με τεχνολογία της χώρας, και είναι ο πρώτος που θα πραγματοποιήσει «μαλακή προσεδάφιση» στον νότιο πόλο του φεγγαριού. Ο πύραυλος θα περάσει τις επόμενες ημέρες στην τροχιά της Γης και ύστερα θα ξεκινήσει τους ελιγμούς για να ετοιμαστεί για την προσσελήνωση.

Αναμένεται να αγγίξει την επιφάνεια του Φεγγαριού στις 7 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά την προγραμματισμένη άφιξη. Εκεί θα ελευθερώσουν το rover Pragyan το οποίο θα μελετήσει την χημεία, την σεισμογραφία και την τοπολογία του εδάφους.

Με τα δεδομένα που θα λάβει από την εκτόξευση του Chandrayaan-2, ο Ινδικός Οργανισμός Διαστήματος θα μπορεί να προετοιμαστεί καλύτερα για τις μελλοντικές αποστολές. Οι Ινδοί έχουν μεγάλα σχέδια για το μέλλον και έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα λανσάρουν έναν διαστημικό σταθμό μέχρι το 2030.

Επίσημες φωτογραφίες από την εκτόξευση του Chandrayaan-2



Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας
Πηγή: Engadget

Διαφήμιση