Αρχική Ειδήσεις Ανέγερση πυρόπληκτων κατοικιών σε Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Πικέρμι από την Ένωση...

Ανέγερση πυρόπληκτων κατοικιών σε Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνα, Πικέρμι από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

0
Πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής
Διαφήμιση

Την έναρξη προγράμματος για την αδειοδότηση επισκευής ή ανέγερσης πυρόπληκτων κατοικιών, ανακοίνωσε η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Το νέο πρόγραμμα προσφέρει υποστήριξη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Από τις πρώτες ενέργειες, τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών και την κατάθεση φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία έως και την τελική έκδοση της εκάστοτε άδειας από συνεργάτη μηχανικό της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.
Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο δράσης υπέρ των πυροπαθών της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη με στόχο να προσφέρει έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη.

Δικαιούχοι και αιτήσεις

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε πυροπαθείς των Δήμων Νέας Μάκρης-Μαραθώνα και Πικερμίου-Ραφήνας, των οποίων η κύρια και μοναδική κατοικία έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνη για χρήση (κόκκινη) ή προσωρινά ακατάλληλη (κίτρινη), οι οποίοι έχουν ανήλικα τέκνα και συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.
Οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα 19 Ιουλίου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2019, εδώ
Η ανακοίνωση των ωφελούμενων θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου 2019.

Σχέδιο δράσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υπέρ των πυροπαθών

Μάτι
Η υποστήριξη της αδειοδότησης είναι μία από τις πολλές στοχευμένες δράσεις που συνεχίζει να υλοποιεί η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υπέρ των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Αττική το καλοκαίρι του 2018.
Από τις αρχές του έτους η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει αναπτύξει ένα πολυσχιδές πρόγραμμα με συγκεκριμένες ενέργειες στήριξης ύψους άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Με γνώμονα την ανακούφιση των πληγέντων σε σταθερή και συστηματική βάση, και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και άλλους κοινωνικούς εταίρους, η ναυτιλιακή κοινότητα μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, παρέχει πολύτιμη και πολυδιάστατη βοήθεια. Ψυχοκοινωνικά και διατροφικά προγράμματα στήριξης, τροφοδοσία, και παροχή εξοπλισμού σε μηνιαία βάση και απευθείας σε περισσότερες από 550 πυρόπληκτες οικογένειες.

Επισκευή τριών Super Puma ειδικών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ έχει επίσης προσφέρει τη συνδρομή της σε 263 τελειόφοιτους μαθητές και φοιτητές πυρόπληκτων οικογενειών, και έχει υποστηρίξει τη χρηματοδότηση μελέτης για δενδροφύτευση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές.
Στην κεντρική θέση στο έργο προσφοράς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, έχει η επισκευή τριών Super Puma ειδικών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης ενίσχυσης της ετοιμότητας της χώρας.

Όλες οι ενέργειες οι οποίες υλοποιούνται με την αποκλειστική χρηματοδότηση της ναυτιλιακής κοινότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα και επιδιώκουν να προσφέρουν υπεύθυνη και συνολική υποστήριξη σε όσους επλήγησαν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιακοπή νερού στο δήμο Ασπρόπυργου – Πτώση πίεσης στους δήμους Mάνδρας, Ελευσίνας
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Consume-less Med για τον αειφόρο τουρισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ