Αρχική Καταστροφές 182 τα θύματα των έντονων καιρικών φαινομένων από το 2000

182 τα θύματα των έντονων καιρικών φαινομένων από το 2000

0
θύματα των έντονων καιρικών φαινομένων
Διαφήμιση

Με αφορμή την τελευταία θεομηνία στη Χαλκιδική που προκάλεσε το θάνατο 7 ανθρώπων, ο κόμβος meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με τον αριθμό των θυμάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν καταγραφεί από το έτος 2000 στην Ελλάδα. Ο μακάβριος πίνακας, ωστόσο, δεν περιλαμβάνει θύματα από δασικές πυρκαγιές.

Πλημμύρες και κεραυνοί

182 τα θύματα των έντονων καιρικών φαινομένων από το 2000

Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία από το 2000 έως και το βράδυ της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019 η χώρα μας έχει θρηνήσει 182 θύματα, τα 118 (65%) από πλημμύρες, τα 29 (16%) λόγω των ισχυρών ανέμων και τα 35 (19%) από κεραυνικά πλήγματα.

Όσον αφορά την μηνιαία κατανομή, ο Νοέμβριος έχει τα περισσότερα θύματα από έντονα καιρικά γεγονότα (κυρίως λόγω πλημμυρών), ενώ ακολουθούν ο Σεπτέμβριος και ο Ιανουάριος. Το 2017 έρχεται πρώτο στη θλιβερή κατάταξη με 27 νεκρούς, οι 25 από πλημμύρες.

Το “φονικό” 2017

Για όσους δεν το θυμούνται -αν και δύσκολο- τον Νοέμβριο του 2017 και μετά από έντονη βροχόπτωση μια «ξαφνική πλημμύρα» έπνιξε τη Δυτική Αττική και κυρίως τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο, τη Μαγούλα και την Ελευσίνα, προκαλώντας τον θάνατο 23 ατόμων και μεγάλες υλικές καταστροφές. Ήταν η τρίτη μεγαλύτερη πλημμύρα στην Αττική με βάση των αριθμό των νεκρών.

To meteo.gr

Ο κόμβος meteo.gr ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούνιο του 2001. Αποτελεί την ελληνική και απλουστευμένη έκδοση της ήδη υπάρχουσας σελίδας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (http://www.noa.gr/forecast). Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του κόμβου meteo.gr έγινε με σκοπό την παροχή απλουστευμένων προγνώσεων καιρού για το ευρύ κοινό. Περιλαμβάνει προγνώσεις για συνολικά περίπου 500 περιοχές και πόλεις της χώρας μας οι οποίες δίνονται σε μορφή πινάκων, ενώ πλήθος συμβόλων δίνουν στον χρήστη μια εύληπτη εικόνα του καιρού των επόμενων τριών ημερών.

Διαφήμιση