Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΝ: Παράταση στους δασικούς χάρτες

ΥΠΕΝ: Παράταση στους δασικούς χάρτες

0
δασικοί χάρτες
Διαφήμιση

Παράταση έως τις 30 Αυγούστου 2019 στους δασικούς χάρτες των περιοχών Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Κυκλάδων, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Κοζάνης, Μαγνησίας και Καρδίτσας, ψηφίστηκε χθες με τροπολογίες που κατέθεσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι τροπολογίες περιέχονται στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Κύρωση του Πρωτοκόλλου της Ναγκόγια σχετικά μα την πρόσβαση στους γενετικούς πόρους και τον δίκαιο και ισότιμο καταμερισμό των οφελών που απορρέουν από τη χρησιμοποίησή τους, στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα».

Χρήση έως 30 στρ. σε δασωμένους αγρούς

δασικοί χάρτες κτηματολόγιο

Στο ίδιο πλαίσιο ψηφίστηκε επίσης η ρύθμιση για τους δασωμένους αγρούς, με την οποία επιτρέπεται η χρήση έως 30 στρεμμάτων σε αγρούς που έχουν μετατραπεί σε δάση για γεωργική ή δενδροκομική καλλιέργεια. Ψηφίστηκε, επίσης, διάταξη που θέτει όριο στις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων των δασικών χαρτών να ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι τις 31/12/2019.

Οι περιοχές

Η παράταση στους δασικούς χάρτες αφορά τις εξής περιοχές:

Ανατολικής Αττικής

Δήμων Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας, Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα καθώς και των δημοτικών ενοτήτων:

α) Μελισσίων Δήμου Πεντέλης,

β) Φιλοθέης Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού,

γ) Πικερμίου & Ραφήνας Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου,

δ) Ν. Μάκρης Δήμου Μαραθώνα, Δήµου Χαλανδρίου και των δηµοτικών ενοτήτων:

α) Γλυκών Νερών & Παιανίας Δήµου Παιανίας,

β) Σπάτων Δήµου Σπάτων – Αρτέµιδας, γ) Χολαργού Δήµου Παπάγου – Χολαργού, Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Δυτικής Αττικής: Προκαποδιστριακού ΟΤΑ – Μεγαρέων Π.Ε. Δυτ. Αττικής.

Κυκλάδων: πρώην ΟΤΑ Άνω Μεράς της ν. Μυκόνου, Αδάμαντα ν. Μήλου, Ανάφης, ν. Ανάφης, Άνω Μεριάς, Φολεγάνδρου, ν. Φολεγάνδρου, Σικίνου ν. Σικίνου, Οίας, Ημεροβιγλίου, Βουρβούλου, Θήρας, Καρτεράδου, Μεσσαριάς, Βόθωνα, Έξω Γωνίας, ν. Θήρας και Θηρασιάς, ν. Θηρασιάς Κυκλάδων.

Θεσσαλονίκης: Δημοτικών ενοτήτων Αμπελοκήπων και Μενεμένης του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, δημοτικής ενότητας Ιωνίας (Διαβατά-Νέα Μαγνησίας) του Δήμου Δέλτα, δημοτικών ενοτήτων Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας Δήμου Θεσσαλονίκης, δημοτικών ενοτήτων Ελευθέριου-Κορδελιού και Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, δημοτικών ενοτήτων Αγίου Παύλου, Νεαπόλεως, Πεύκων, Συκεών του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, δημοτικών ενοτήτων Ευκαρπίας, Πολίχνης, Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά, δημοτικών ενοτήτων Πανοράματος και Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Δράμας: Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Δράμας, εξαιρουμένων των Προκαποδιστριακών ΟΤΑ Δράμας, Κεφαλαρίου, Καλαμπακίου, Καλαμώνος, Αγίου Αθανασίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κοζάνης: προ-Καποδιστριακού Ο.Τ.Α Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης της Π.Ε. Κοζάνης.

Ανατολική Αττική: προκαποδιστριακός ΟΤΑ Κρωπίας.

Μαγνησία: προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Βόλου, Νέας Αγχιάλου, Αλοννήσου και Σκιάθου.

Καρδίτσα: το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροD-Day: Μια ημέρα με κοινή συλλογική μνήμη;
Επόμενο άρθροΕλλιπής η προστασία των προστατευόμενων περιοχών του πλανήτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ