Αρχική Ειδήσεις Βραβείο στη Μονάδα Απορριμμάτων Ηπείρου. Μιλά στο Ecozen ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ

Βραβείο στη Μονάδα Απορριμμάτων Ηπείρου. Μιλά στο Ecozen ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ

0
Μονάδα Απορριμμάτων Ηπείρου
Διαφήμιση

Τα εύσημα ως το «Έργο του 2018» έλαβε η Μονάδα Απορριμμάτων της Ηπείρου, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών που συνδιοργάνωσαν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το βραβείο είχε τρεις αποδέκτες, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην υλοποίηση της νέας μονάδας:

  • τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα) Νίκο Μαντζούφα,
  • τον γενικό διευθυντή της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιώργο Αγραφιώτη,
  • την αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη.

«Είμαι υπερήφανος για τη βράβευση ως έργο της χρονιάς ενός έργου σε τομέα που συνήθως θέλουμε να μην ασχολούμαστε: τα Σκουπίδια» δήλωσε στο Ecozen ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας. «Συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον ιδιώτη ανάδοχο σε μια επιτυχημένη σύμπραξη».

Τεχνολογία αιχμής

Μονάδα Απορριμμάτων Ηπείρου

Η νέα Μονάδα αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής και φιλοδοξεί για τα επόμενα 30 χρόνια να καλύψει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις ανάγκες της Περιφέρειας, με χαμηλό κόστος και ποιοτικές υπηρεσίες για τους πολίτες.

Εκτός του νέου εργοστασίου, κατασκευάστηκαν επίσης 9 σταθμοί μεταφόρτωσης, ενώ εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση 3 μονάδων κομποστοποίησης.

Έργο πολιτισμού

Μονάδα Απορριμμάτων Ηπείρου

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μοσχοβής, χαρακτήρισε τη νέα μονάδα ως ένα «έργο πολιτισμού», σχολιάζοντας ότι τέτοιου είδους υποδομές δείχνουν τον δρόμο για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Η αντιπεριφεριάρχης Ιωαννίνων κ. Καλογιάννη, σχολίασε ότι έργα σαν κι αυτό τονώνουν την αξία κάθε περιοχής και συμπλήρωσε τα τελευταία 9 χρόνια, στα Ιωάννινα και την Ήπειρο προχώρησαν πολλά έργα μικρής, μεσαίας, μεγάλης και μεγαλύτερης κλίμακας με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των απορριμμάτων.

Η ανάδοχος εταιρεία

Από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο Γιώργος Αγραφιώτης επισήμανε ότι η βράβευση του έργου είναι ένα μήνυμα του τεχνικού κόσμου και της κοινωνίας πως η χώρα πρέπει να «ξεκολλήσει από το μηδέν» στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων. Τόνισε επίσης πως το έργο παραδόθηκε στην ώρα του χάρη στην αξιέπαινη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και χαρακτήρισε τα έργα ΣΔΙΤ «ένα μοναδικό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας, το οποίο οφείλουμε να κάνουμε ακόμη καλύτερο».

Διαφήμιση