Αρχική Περιβάλλον Το πλοίο της Greenpeace στην Ελλάδα για την κλιματική αλλαγή

Το πλοίο της Greenpeace στην Ελλάδα για την κλιματική αλλαγή

0
Greenpeace, Rainbow Warrior
Διαφήμιση

Πανευρωπαϊκή περιοδεία για την ανάληψη επείγουσας κλιματικής δράσης πραγματοποιεί το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior.

Από τις 12 Ιουνίου ως τις 22 Ιουνίου, θα βρίσκεται στην Ελλάδα για την προώθηση της καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αντί των ορυκτών καυσίμων.

Το ταξίδι του Rainbow Warrior

Greenpeace, Rainbow Warrior 2

Το δρομολόγιο του Rainbow Warrior έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • 12-13 Ιουνίου: Πειραιάς, στη Μαρίνα Ζέας
  • 16-17 Ιουνίου: Αργοστόλι Κεφαλονιάς στις, στην
  • 18-19 Ιουνίου: Πάτρα στις και στην
  • 21-22 Ιουνίου: Κέρκυρα

Τοπική δράση

Το πλοίο της Greenpeace επισκέπτεται την Ελλάδα με στόχο να στηρίξει τη δράση των τοπικών κοινωνιών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να αναδείξει το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στα καταστρώματά του, να επισκεφθεί έκθεση φωτογραφίας σχετικά με τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και να συμμετάσχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Η Greenpeace προειδοποιεί

  • Έχουμε 11 χρόνια για να μειώσουμε τη χρήση ορυκτών καυσίμων στο μισό και να αποτρέψουμε τη μη αναστρέψιμη κλιματική αλλαγή.
  • Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης. Απαιτούμε κλιματική και ενεργειακή πολιτική η οποία ευθυγραμμίζεται με τις υποδείξεις της επιστήμης για συγκράτηση της πλανητικής θερμοκρασίας στον 1,5°C.
  • Απαιτούμε γρήγορη απεξάρτηση της οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα ως το 2040, προώθηση της εξοικονόμησης και των καθαρών πηγών ενέργειας και ακύρωση όλων των σχεδίων εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα.
  • Απαιτούμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνειδητοποιήσουν το διακύβευμα και από το νέο κοινοβούλιο που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές άμεσο ψήφισμα για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κλιματική αλλαγή, όπως ήδη έχουν κάνει κοινοβούλια άλλων ευρωπαϊκών χωρών.


Διαφήμιση