Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Νέα Περιβαλλοντική δράση από το ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ: Καθαρίζουμε τον βυθό στο Λαύριο

Νέα Περιβαλλοντική δράση από το ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ: Καθαρίζουμε τον βυθό στο Λαύριο

0
ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ: Νέα δράση για να καθαρίσουμε τον βυθό στο Λαύριο
Διαφήμιση

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απορρύπανσης του βυθού στην περιοχή Βρυσάκι στο Λαύριο, στις 5 Ιουνίου, μια πρωτοβουλία του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των επαγγελματιών δυτών της ομάδας Planet Blue Diving, υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου Κώστα Θωκταρίδη. Για την δράση χρησιμοποιήθηκε το σκάφος “ΩΚΕΑΝΙΣ” με τεχνολογία αιχμής – ρομποτικό υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα – ROV (Remotely Operated Vehicle), το οποίο αφαίρεσε από τον βυθό δεκάδες απορρίμματα που μόλυναν τον υδάτινο ορίζοντα. Στο τέλος της δράσης, αφού τα απορρίμματα κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με τη φύση τους (πλαστικά, μέταλλα, μπαταρίες κ.ο.κ.), παραδόθηκαν στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου προς ανακύκλωση.

ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ: Νέα δράση για να καθαρίσουμε τον βυθό στο Λαύριο

Σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής, συμμετείχαν ενεργά στη δράση και παιδιά από τον όμιλο αντισφαίρισης της περιοχής, που είχαν την ευκαιρία, πέραν της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τους σε θέματα υπεύθυνης οικολογικής συμπεριφοράς, να δουν σε πραγματικό χρόνο πώς η τεχνολογία αποτελεί βασικό εργαλείο σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ κ. Λουκάς Χριστοδούλου δήλωσε: «Σκοπός αυτής της δράσης του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ δεν είναι μόνο ο καθαρισμός, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σωστή διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων για την προστασία του περιβάλλοντος».

Η πρωτοβουλία απορρύπανσης στο Λαύριο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ και αποτελεί μέρος μια σειράς ανάλογων ενεργειών που είχαν πραγματοποιηθεί στα νησιά της Τήνου και της Πάρου.


ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ: Νέα δράση για να καθαρίσουμε τον βυθό στο Λαύριο

Διαφήμιση