Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς καθημερινά στην TV

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς καθημερινά στην TV

0
Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς καθημερινά στη τηλεόραση
Διαφήμιση

Από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας προβάλλεται καθημερινά ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε μια προσπάθεια προσέγγισης και έγκαιρης ενημέρωσης, ευρύτερων ομάδων πληθυσμού, για τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας.

Η καθημερινή τηλεοπτική προβολή του χάρτη, εντάσσεται στην ευρύτερη επικοινωνιακή στρατηγική της Γενικής Γραμματείας και υλοποιείται με τη συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και των τηλεοπτικών σταθμών.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς
Η σήμανση στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Η σύνταξη και έκδοση του Ημερήσιου Χάρτη αποτελεί διεθνή πρακτική, ειδικότερα σε χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω δασικών πυρκαγιών, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού αντιμετώπισης των  δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα αποσκοπεί και στην  έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, ώστε να αποτραπούν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν την έναρξη δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια.

Σημειώνεται ότι ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς αφορά την επόμενη ημέρα από αυτή που εκπονείται και εκδίδεται.

Διαφήμιση