Αρχική Τεχνολογία Ένα υποβρύχιο όχημα από την Tesla

Ένα υποβρύχιο όχημα από την Tesla

0
Ηλεκτρικό αμάξι Tesla Model S
Διαφήμιση

Στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Tesla την Τρίτη, ο διευθύνων σύμβουλός της Ίλον Μασκ δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει σχεδιάσει ένα υποβρύχιο όχημα όπως αυτό της κινηματογραφικής ταινίας του Τζέιμς Μποντ του 1977, «The Spy Who Loved Me».

Η συγκεκριμένη δήλωση του Μασκ προέκυψε μετά από ερώτημα μετόχου σχετικά με το εάν η Tesla θα προχωρούσε ποτέ στην κατασκευή «υδρόβιου αυτοκινήτου». Ο επικεφαλής της εταιρείας απάντησε πως «μπορείτε πραγματικά να έχετε ένα υποβρύχιο αυτοκίνητο – είναι κάτι τεχνικά εφικτό. Νομίζω ότι η αγορά για αυτό θα είναι μικρή. Μικρή αλλά ενθουσιώδης». Και πρόσθεσε ότι ναι μεν «θα ήταν ένας περισπασμός, αλλά ίσως το κάνουμε σαν αυτοκίνητο επιδείξεων».

James Bond's submarine car

Σημειώνεται ότι ο Ίλον Μασκ είναι έχει στην κατοχή του το «Wet Nellie», το υποβρύχιο όχημα που κατασκευάστηκε από την Perry Oceanographic Inc. για τις ανάγκες του «The Spy Who Loved Me». Το αυτοκίνητο είναι διαμορφωμένο όπως το αγωνιστικό αυτοκίνητο Lotus Esprit S1.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Μασκ διαβεβαίωσε τους μετόχους ότι η Tesla δεν έχει πρόβλημα ζήτησης, μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι για μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία να είναι κερδοφόρα και μίλησε για τα σχέδια της Tesla για αυτοκινούμενα ημιφορτηγά χωρίς οδηγό.

Πηγή: CNBC

Διαφήμιση