Αρχική Περιβάλλον Άστατος καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με ζέστη και βροχές

Άστατος καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με ζέστη και βροχές

0
Ηλιοφάνεια, καιρός
Διαφήμιση

Ζεστός και με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 15/06, Κυριακή 16/06 Δευτέρα 17/06). Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα τη Δευτέρα 17/06.

Σάββατο 15-06-2019

Αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα να είναι περισσότερα και ισχυρότερα στα ορεινά ηπειρωτικά. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία βροχές και καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν έως και το πέρας του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 20 έως 34, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 21 έως 35, στα νότια ηπειρωτικά από 22 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 29 και στην Κρήτη από 20 έως 30.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τις θερμές ώρες της ημέρας έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Κυριακή 16-06-2019

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 17-06-2019 (Αγίου Πνεύματος) και Τρίτη 18-06-2019

Λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και την ημέρα στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαφήμιση