Αρχική Επιστήμη Πρωτοποριακές τεχνολογίες επεξεργασίας γονιδιώματος από τις Διαλέξεις Ωνάση στο ΙΤΕ Κρήτης

Πρωτοποριακές τεχνολογίες επεξεργασίας γονιδιώματος από τις Διαλέξεις Ωνάση στο ΙΤΕ Κρήτης

0
DNA Network Research Chemistry Medical Biology
Διαφήμιση

Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες επεξεργασίας γονιδιώματος θα είναι η θεματική ενότητα του φετινού κύκλου σεμιναρίων που διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και θα διεξαχθούν από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο Ηράκλειο Κρήτης. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 7η Ιουνίου 2019.

Κεντρική ομιλήτρια φέτος θα είναι η διεθνούς φήμης Αμερικανή επιστήμονας Jennifer Doudna, στην οποία απονεμήθηκε το 2015 το βραβείο Breakthrough Prize in Life Sciences και η οποία είναι συν-εφευρέτρια (από κοινού με την Emmanuelle Charpentier) του συστήματος CRISPR, του πιο πρόσφατου και ευρέως διαδεδομένου εργαλείου επεξεργασίας του γονιδιώματος. Η νέα αυτή τεχνολογία μετέτρεψε έναν αρχαίο μηχανισμό βακτηριακής ανοσολογικής απόκρισης σε μια ισχυρή και ευρέως χρησιμοποιούμενη γονιδιακή τεχνολογία με πολλαπλές εφαρμογές στις βιοϊατρικές επιστήμες.

DNA γονιδίωμα

Ομιλητές θα είναι επίσης άλλοι επτά διακεκριμένοι επιστήμονες: Dana Carroll (University of Utah, ΗΠΑ), Srinivasan Chandrasegaran (Johns Hopkins University, ΗΠΑ), Andrea Crisanti (Imperial College London, Ηνωμένο Βασίλειο), Ζωή Χιλιώτη (Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Ελλάδα), Maria Jasin (Senior Investigator, Sloan Kettering Institute, ΗΠΑ), Eva Nogales (UC Berkeley, ΗΠΑ) και Erik Sontheimer (The University of Massachusetts Medical School, ΗΠΑ).

Στις Διαλέξεις Ωνάση θα γίνουν δεκτοί έως 35 Έλληνες και 15 ξένοι φοιτητές, που θα επιλεγούν με κριτήριο τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και θα συμμετάσχουν με τη συνδρομή του Ιδρύματος Ωνάση. Θα γίνουν επίσης δεκτοί να συμμετάσχουν (επιλεγμένοι με τα ίδια κριτήρια, αλλά χωρίς οικονομική ενίσχυση) φοιτητές από τα Ιδρύματα της Κρήτης, καθώς και Έλληνες και ξένοι ερευνητές.

Οι σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση διεξάγονται για 18η χρονιά στο Ηράκλειο Κρήτης, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Κάθε κύκλος διαλέξεων διαρκεί μία εβδομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: http://www.forth.gr/onassis/.

Διαφήμιση