Αρχική Περιβάλλον Πορεία για το κλίμα! Οι μαθητές θα είναι εκεί! Εμείς;

Πορεία για το κλίμα! Οι μαθητές θα είναι εκεί! Εμείς;

0
Fridays For Future 1
Διαφήμιση

Η Παρασκευή, 24 Μαΐου είναι η ημέρα όπου τα σχολεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Ταυτόχρονα όμως, μια ακόμα πορεία για το περιβάλλον θα λάβει χώρα στις 5 ηπείρους του κόσμου, στην οποία θα συμμετέχει και η Αθήνα.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην πορεία καλούν τους συμμαθητές και τους συμφοιτητές τους, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, αλλά και όλους όσοι θέλουν να συνταχθούν μαζί και να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη παγκόσμια ειρηνική πορεία για το κλίμα!

Σε συνάρτηση με την διεθνή μαθητική – φοιτητική ομάδα Fridays For Future (FFF), η ελληνική ομάδα FFF Athens είναι υπεύθυνη για την οργάνωση της εκδήλωσης, η οποία καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση στις 12 μ.μ. στη Πλατεία Μοναστηρακίου και στη συνέχεια σε πορεία μέχρι την Βουλή των Ελλήνων, όπου θα παραδοθεί κείμενο αιτημάτων στους εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας.

Η αρχή

Πορεία για το κλίμα

Στις 30 Νοεμβρίου 2015, την παραμονή της έναρξης της Διεθνούς Διάσκεψης του Παρισιού για το Κλίμα (COP21), μαθητές, φοιτητές, πολίτες όλου του κόσμου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών διοργάνωσαν το 1ο Climate Strike, με τρία κύρια αιτήματα:

  1. Τη μετάβαση σε 100% «καθαρές» και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  2. Τον άμεσο τερματισμό των εξορύξεων ορυκτών καυσίμων.
  3. Την υποστήριξη των θυμάτων της κλιματικής αλλαγής, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στις πιο ευάλωτες κοινωνικά & οικονομικά ομάδες παγκοσμίως.

Το 2018 στον απόηχο της έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (Intergovernmental Panel on Climate Change – IPCC) η οποία προειδοποίησε πως η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας πάνω από 1,5°C θα οδηγήσει σε έναν κόσμο όπου μέχρι το 2100 δε θα είναι πλέον αναγνωρίσιμος, μαθητές και από τις πέντε ηπείρους κινητοποιήθηκαν εκ νέου απαιτώντας την συμβολή όλων στη διεκδίκηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους.

Fridays For Future 2

To 2019, ενεργοί πολίτες σε όλο τον κόσμο, επέλεξαν την 24η Μαΐου, ώστε να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη για όλους!

Οι μαθητές θα είναι εκεί. Ας σταθούμε πλάι τους για ένα καλύτερο μέλλον!

Φωτογραφίες από τις πορείες Fridays For Future

Διαφήμιση