Αρχική Πολιτισμός Οι ορεινές διαδρομές της Κρήτης σε εκατομμύρια Κορεάτες τηλεθεατές

Οι ορεινές διαδρομές της Κρήτης σε εκατομμύρια Κορεάτες τηλεθεατές

0
Διαφήμιση

Ένα ντοκιμαντέρ για τα κρητικά βουνά και τις εναλλακτικές ορεινές διαδρομές ετοιμάζει η δημοσιογραφική αποστολή της περιηγητικής – πεζοπορικής τηλεοπτικής εκπομπής «The Mountain», η οποία προβάλλεται στο κρατικό κορεατικό κανάλι KBS.

Η εκπομπή «The Mountain» προβάλλεται ανελλιπώς από το 2006, έχει ημίωρη διάρκεια και αποτελεί την πλέον δημοφιλή εκπομπή για τους Κορεάτες πεζοπόρους και λάτρεις της περιπέτειας, με συνολική μέση ακροαματικότητα 10%, δηλαδή περί τα 5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Την αποστολή φιλοξενεί η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σεούλ.

Τα βουνά της Κρήτης στη κορεάτικης τηλεόρασης

Οι ορεινές διαδρομές της Κρήτης σε εκατομμύρια Κορεάτες τηλεθεατές

Η προβολή της Κρήτης μέσω της εκπομπής «The Mountain», αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για την παρουσίαση του νησιού, υπό το πρίσμα ενός ποιοτικού προορισμού σε ένα κοινό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και κουλτούρας, δεδομένου ότι οι Κορεάτες είναι εξαιρετικά συνειδητοποιημένοι και δεν αφήνουν πίσω τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η Κρήτη με τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού που διαθέτει, έχει την ευκαιρία μέσα από τη φιλοξενία των δημοσιογράφων και των αυθεντικών εμπειριών που θα βιώσουν να παρουσιάσει την πολυμορφία του Κρητικού προϊόντος και των δυνατοτήτων που προσφέρει ως πολυδιάστατος προορισμός διακοπών και της δυναμικής που παρουσιάζει ως προορισμός, 12 μήνες το χρόνο.

Οι ορεινές διαδρομές της Κρήτης σε εκατομμύρια Κορεάτες τηλεθεατές

Διαβάστε επίσης: Sunday Times: Αφιέρωμα ύμνος στα Ελληνικά Νησιά

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Νότια Κορέα είναι μια χώρα στην οποία η ορεινή πεζοπορία αποτελεί κάτι ανάμεσα σε εθνικό σπορ και εξαιρετικά δημοφιλή ομαδική δραστηριότητα, καθώς επί συνολικού πληθυσμού 50 εκατομμυρίων κατοίκων, υπάρχουν 18 εκατομμύρια ενεργοί πεζοπόροι, οι οποίοι αποτελούν και το κοινό της εκπομπής.

H εκπομπή δεν εστιάζει στα γενικά αξιοθέατα αλλά στην περιήγηση και τα φυσικά τοπία, τα οποία εμπλουτίζονται και με άλλα στοιχεία, όπως διαμονή σε αγροτουριστικά καταλύματα, διαδρομές που ξεκινούν ή καταλήγουν σε παραδοσιακά ορεινά χωριά ή σε καταφύγια, επισκέψεις σε ορεινά βυζαντινά μοναστήρια, τοπία που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, διαδρομές που καταλήγουν σε πηγές, ανάδειξη παραδοσιακών εθίμων, προβολή της τοπικής γαστρονομίας, καθώς και της τοπικής φιλοξενίας.

Βαμιεδάκης: Οι Κορεάτες τουρίστες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης

Οι ορεινές διαδρομές της Κρήτης σε εκατομμύρια Κορεάτες τηλεθεατές

Η αποστολή αποτελείται από τέσσερα άτομα τους οποίους υποδέχθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με χαρά υποδεχτήκαμε το τηλεοπτικό συνεργείο από κρατικό κανάλι KBS της Νότιας Κορέας. Η κορεατική αγορά είναι πραγματικά μια αγορά με τουρίστες υψηλού επιπέδου, η οποία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις φυσικές ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού.

Η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε τις πρώτες επαφές πριν από δύο χρόνια στα πλαίσια μιας μεγάλης έκθεσης που είχε διοργανωθεί εκεί και η σημερινή (σ.σ. Τετάρτη 8/5) συνάντηση, έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας μας εκεί, η οποία θα συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά.

Στη συγκεκριμένη χώρα βλέπουμε πως υπάρχει μια μεγάλη δυναμική και σίγουρα πιστεύουμε ότι με τη σωστή στόχευση από την πλευρά μας, το τουριστικό ρεύμα μπορεί να συνεχιστεί και να μεγαλώσει τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: cretapost.gr

Διαφήμιση