Αρχική Καταστροφές Η αποδάσωση στην ατζέντα των Ευρωεκλογών

Η αποδάσωση στην ατζέντα των Ευρωεκλογών

0
αποδάσωση
Διαφήμιση

Την αναβολή της ανακοίνωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας αποψίλωσης των δασών με τη …δικαιολογία των Ευρωεκλογών, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο, οι εξωτερικές πιέσεις εντείνονται.

Σε πρόσφατη επιστολή τους προς την ΕΕ, περισσότεροι από 600 Ευρωπαίοι επιστήμονες ζητούν τη μείωση της κατανάλωσης που έχει άμεσο αντίκτυπο στην αποψίλωση του Αμαζονίου. Την ίδια στιγμή, έκθεση του «Amazon Watch» καταγγέλλει ότι πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες χρηματοδοτούν ή αγοράζουν προϊόντα από ομάδες που συμβάλλουν στην επέκταση της αγροτο-βιομηχανίας στα τροπικά δάση. Η αποψίλωση των δασών παραμένει αχαλίνωτη λόγω της παραγωγής βοείου κρέατος, σοκολάτας και φοινικέλαιου, των οποίων η ΕΕ είναι ο μεγάλος εισαγωγέας.

δάσος

Δείτε επίσης: Ντένβερ: Η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που νομιμοποιεί τα παραισθησιογόνα μανιτάρια

Στο ίδιο πλαίσιο, 50 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πιέζουν ώστε το θέμα της αποδάσωσης να ανέβει ψηλά στην ατζέντα των επικείμενων εκλογών της ΕΕ. Η οργάνωση Forest Pledge, μάλιστα, απευθύνει έκκληση προς τους υποψηφίους να δεσμευτούν ότι θα προστατεύσουν και θα αποκαταστήσουν τον δασικό πλούτο σε περίπτωση που εκλεγούν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αναλάβει δράση κατά της αποψίλωσης των δασών αμέσως μόλις αναλάβει το νέο κοινοβούλιο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Διαφήμιση