Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια ΕΟΤ: Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι προβάλλουν την Ελλάδα σε Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο,...

ΕΟΤ: Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι προβάλλουν την Ελλάδα σε Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Ουκρανία

0
Σίφνος, Καμάρες, Ελλάδα
Διαφήμιση

Δημοσιογράφοι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, επισκέπτονται τον Ιούνιο την Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσουν δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς στο κοινό των χωρών τους θέτοντας στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για διακοπές την όμορφη χώρα μας. Τα δημοσιογραφικά ταξίδια (Press Trips) σχεδιάζονται από τον ΕΟΤ, σε συνεργασία με αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, τις τοπικές αρχές και τους επαγγελματίες τουρισμού κάθε περιοχής και εντάσσονται στην πολιτική εξωστρέφειας και ανάδειξης της μεγάλης ποικιλίας των θεματικών τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας.

Ίος, Ελλάδα

Συγκεκριμένα:

  • Η στενή συνεργασία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας με την Austrian Airlines -είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που συνδέει απευθείας 18 ελληνικούς προορισμούς-συνεχίζεται, με τη συνδιοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης δημοσιογράφων (01-08/06/19)  σε Σκιάθο, Σκόπελο, Βόλο και Πήλιο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Ενώσεις Ξενοδόχων των προορισμών επιμελήθηκαν το  πρόγραμμα και τη φιλοξενία της πολυπληθούς αποστολής (12 άτομα), ενώ η Austrian Airlines προσφέρει τα αεροπορικά εισιτήρια δωρεάν. Σημειώνεται ότι το on board magazine  της Austrian Airlines «Sky Lines» κυκλοφορεί (τεύχος Μαΐου – Ιουνίου), με εξώφυλλο και εκτενές αφιέρωμα στην Αθήνα.
  • Ταξιδιωτική συντάκτρια του περιοδικού Best Magazine  επισκέπτεται την Ελλάδα  (27 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2019)  την Ελλάδα με σκοπό τη συλλογή υλικού για τη συγγραφή αφιερώματος στο δημοφιλές βρετανικό περιοδικό, καθιστώντας την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για διακοπές κρουαζιέρας στο βρετανικό κοινό. Η συντάκτρια θα πραγματοποιήσει κρουαζιέρα διαδρομής με την εταιρεία Celestyal Cruises και θα επισκεφτεί την Αθήνα, τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Μήλο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.
  • Ένα ταξίδι για δύο (2) άτομα στη Μύκονο και στην Τήνο ήταν το δώρο του ΕΟΤ σε εκδήλωση για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, στo πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2018 τον περασμένο Νοέμβριο. Νικητής του διαγωνισμού ήταν ο online travel editor της δημοφιλούς βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, ο οποίος, συμφώνησε να καλύψει και δημοσιογραφικά το ταξίδι του (3-9/06/2019),στη διαδικτυακή έκδοση της δημοφιλούς εφημερίδας, προβάλλοντας στο βρετανικό κοινό, την Τήνο και τη Μύκονο ως ιδανικούς high-end προορισμούς. 
  • Με σκοπό την προβολή των κρασιών της Σαντορίνης βρίσκεται το νησί 29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2019, Γάλλος δημοσιογράφος που επισκέπτεται τα οινοποιεία του νησιού, θα πάρει συνεντεύξεις από τους επαγγελματίες και να συλλέξει το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για τη σύνταξη αφιερώματος στο γαλλικό περιοδικό Terres et Vins.
  • Στην Αθήνα βρίσκεται ομάδα Βέλγων τουριστικών πρακτόρων από τον Τ/Ο Transeurope,  03-08 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο της έκδοσης της νέας μπροσούρας αποκλειστικά για την Ελλάδα. Στόχος του ταξιδιού είναι η γνωριμία με τον προορισμό και την αύξηση των πωλήσεων στην Βελγική αγορά και συγκεκριμένα στο ιδιαίτερα δυναμικό φλαμανδόφωνο ταξιδιωτικό κοινό.

Αλόννησος, Ελλάδα

  • Την Αλόννησο επισκέπτονται ένας Γάλλος δημοσιογράφος και καταδύτης φωτογράφος (5-10/06/19), ένας Ιταλός δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα καταδυτικού τουρισμού (7-11/06/19), αλλά και ένας Γερμανός δημοσιογράφος, συντάκτης και καταδύτης φωτογράφος (5-10/06/2019) με σκοπό την ανάδειξη του θαλάσσιου ναυαγίου στην Περιστέρα του 5ου αιώνα π.Χ στο Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου, που αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2020 ως υποβρύχιο μουσείο και επισκέψιμος χώρος για κατάδυση. Στόχος τους η  σύνταξη τουριστικών άρθρων με θέμα «Αλόννησος ως καταδυτικός προορισμός», στο εξειδικευμένο ιταλικό περιοδικό  για καταδύσεις Scubazone και στο γερμανικό καταδυτικό περιοδικό Tauchen Magazin, όπως και στο δημοφιλές ταξιδιωτικό blog, Reisedepeschen.
  • Τη Σκύρο επισκέπτονται ( 09/06 – 13/06/2019), δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι με σκοπό τη συλλογή ενημερωτικού και φωτογραφικού υλικού και  στόχο τη σύνταξη σχετικών τουριστικών άρθρων για την προβολή του νησιού, σε  ολοσέλιδα άρθρα με φωτογραφίες στις ημερήσιες εφημερίδες Mannheimer Morgen, Westfälischer Anzeiger, Offenbacher Post και  Kreiszeitung / Tageszeitungen.
  • Τη Σίφνο, την Πάρο, τη Νάξο και τη Σύρο επισκέπτονται (5-10 Ιουνίου)  δημοσιογράφος του έντυπου και διαδικτυακού περιοδικού NV Ουκρανίας και  τετραμελής αποστολή από τη Ρουμανία: από τον τηλεοπτικό σταθμό Antena 1 Ρουμανίας, το έντυπο και διαδικτυακό περιοδικό Capital και από τον όμιλο Burda Ρουμανίας (Περιοδικό Auto Motor Sport).  Σκοπός του ταξιδιού είναι η προβολή των εμπειριών του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του γιώτινγκ, σε κοινό ανώτερων εισοδημάτων, που συνήθως επισκέπτονται τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Την φετινή σεζόν για πρώτη φορά ένας tour operator της Ρουμανίας (Aerotravel)  ενέταξε στα προγράμματα του την Πάρο και την Νάξο.
  • Τέλος την Ίο και την Σύρο επισκέπτονται δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι (13-19/06/19) από το Μιλάνο για να συγκεντρώσουν το απαραίτητο δημοσιογραφικό υλικό και να προβάλλουν τα δύο νησιά μέσω του ιταλικού περιοδικού μεγάλης κυκλοφορίας DOVE 

Νάξος, Ελλάδα

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ  κ . Κωνσταντίνος Τσέγας:

«Το έργο προβολής της Ελλάδας  από τον ΕΟΤ, είναι πολύπλευρο και διαρκώς εμπλουτιζόμενο. Τα press  trips  είναι μόνο ένα μέρος των δράσεων που οργανώνει κάθε χρόνο η κεντρική υπηρεσία και τα γραφεία εξωτερικού του Οργανισμού, στο πλαίσιο μία συνεχούς προσπάθειας, να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Τα τελευταία χρόνια  οι δράσεις μας  έχουν πολλαπλασιαστεί και συνεχίζονται με συνέπεια προσδοκώντας και  φέτος μία νέα χρονιά -ρεκόρ εσόδων και αφίξεων».

Διαφήμιση