Αρχική Περιβάλλον “Bravo” στα σχολεία της βιώσιμης ανάπτυξης

“Bravo” στα σχολεία της βιώσιμης ανάπτυξης

0
Bravo schools hero
Διαφήμιση

Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, καλούνται να γίνουν τα σχολεία της χώρας μέσα από τον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Bravo Schools.

Bravo schools

Το Bravo Schools αποτελεί μέρος του προγράμματος «in action for a better worldΔημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο», μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού QualityΝet Foundation. Το in action for a better world διακρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα European Sustainability Awards 2019, με το βραβείο του καλύτερου προγράμματος μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη για την επιτυχημένη προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ.

Στόχος του in action είναι η ενημέρωση, η εκπαίδευση και η ενεργοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για την υιοθέτηση της Agenda 2030, αποσκοπώντας στη δημιουργία των ενεργών πολιτών του αύριο, οι οποίοι που θα φέρουν την αλλαγή στον πλανήτη: τους μαθητές. Παράλληλα, μέσω της ενεργοποίησης της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας αναπτύσσει δράσεις συνεργασίας και παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο.

Αθρόα συμμετοχή

Bravo Schools στόχοι

Φέτος, στο Bravo schools θα λάβουν μέρος 350 σχολεία με περισσότερες από 750 συμμετοχές.

«H μεγάλη αποδοχή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από την ελληνική κοινωνία με την ενεργό συμμετοχή συνολικά 8.450 Ενεργών Πολιτών από τις 13 περιφέρειες και 120 Δήμους μάς επιτρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δημιουργία ενός προγράμματος που υποστηρίζει την bottom up προσέγγιση στη διάδοση της Agenda 2030, ενισχύοντας την Εθνική Στρατηγική και τις δεσμεύσεις της χώρας μας» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το QualityΝet Foundation, προσκαλώντας τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για έναν καλύτερο κόσμο στην ιστοσελίδα www.bravoschools.gr.

Οι στόχοι του ΟΗΕ

Οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου . Ενός κόσμου χωρίς φτώχεια και ανισότητες, ενός κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, ενός κόσμου που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών. Για να επιτευχθεί το όραμα που εκπροσωπούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, απαιτείται η συμμετοχή και η συντονισμένη προσπάθεια.

Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας είναι πολύ σημαντικός στη διαμόρφωση προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς και το Bravo Schools συμβάλλει σε αυτό το σκοπό. Αποτελεί μέρος του μεγάλου κοινωνικού διαλόγου για τα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναπτύσσεται στη χώρα μας, προωθώντας την ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού για το περιβάλλον, την κοινωνία και την προώθηση της ποιότητας ζωής. Είναι η πρωτοβουλία που ενώνει σχολική κοινότητα, οικογένεια και τοπική κοινωνία στο κοινό όραμα ενός καλύτερου κόσμου.

Πληροφορίες από: www.sustainablegreece2020.com, www.bravoschools.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαθητές από την Άρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη με πρωτοβουλία των ΕΛΠΕ
Επόμενο άρθροGame of Thrones: Αγαπημένος στόχος και των ψηφιακών εγκληματιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ