Αρχική Περιβάλλον Τέσσερις τραυματίες από κεραυνό που έπεσε στην Ακρόπολη

Τέσσερις τραυματίες από κεραυνό που έπεσε στην Ακρόπολη

0
keraunos
Διαφήμιση

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, ένας κεραυνός, που έπεσε στον περιβάλλοντα χώρο της Ακρόπολης, είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο αρχαιοφύλακες και δύο τουρίστες, οι οποίοι οποίοι τραυματίστηκαν όταν ο κεραυνός «χτύπησε» το αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο.

Η Πυροσβεστική, έλαβε κλήση μαζί με το ΕΚΑΒ και τα τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τουρίστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, φέρουν ελαφρές αμυχές και εξήλθαν από το νοσοκομείο έπειτα από λίγη ώρα.

Οι δύο αρχαιοφύλακες, είναι πιθανό να παραμείνουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους.

Κλειστός ο χώρος για λόγους ασφαλείας

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα παραμείνει κλειστός για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται δε ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία.

Οι μαρτυρίες

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τον κεραυνό που έπεσε στην περιοχή του Ερεχθείου, στην Ακρόπολη.

«Ήμουν στο φυλάκιο, έβρεχε και με χτύπησε μια λάμψη. Με έριξε κάτω. Πώς βγήκα έξω, δεν ξέρω», αναφέρει στην κάμερα του Star η μια τραυματίας αρχιφύλακας.

Η γυναίκα φέρει τραύματα σε όλη την πλάτη της από κάψιμο. Όπως δήλωσε, είναι νέα στη δουλειά και προσελήφθη με 8μηνη σύμβαση.

Μια ακόμη γυναίκα που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο μίλησε για τα όσα συνέβησαν: «Είμαστε στα φυλάκια και πέφτει κεραυνός. Ήμουν λίγο πιο πέρα από τις άλλες κοπέλες. Δευτερόλεπτα μετά τον κεραυνό έρχεται μια κοπέλα από το διπλανό φυλάκιο μέσα στα αίματα, καμένη με βίδες στα μαλλιά της και καλώδια. Η πλάτη της ήταν τραυματισμένη και κάλεσα βοήθεια. Ανέβηκαν οι αρχιφύλακες, ήρθε αστυνομία, ασθενοφόρο και πυροσβεστική. Μετά ακούω για την άλλη κυρία που ήταν περισσότερο τραυματισμένη».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, οι δύο τουρίστες τραυματίες περιέγραψαν επίσης τον εφιάλτη που έζησαν. Όπως είπαν, ο κεραυνός «χτύπησε» ένα βράχο, και κομμάτια αυτού πετάχτηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ξαφνικά χτύπησε κεραυνός πάνω σε ένα μεγάλο βράχο. Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, προσπαθήσαμε να καλυφθούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια από το βράχο και μας χτύπησαν. Κοίταξα γύρω μου και είδα μια κοπέλα η οποία φώναζε “κεραυνός!”. Τρέξαμε κοντά της και περιμέναμε το ασθενοφόρο. Είχε πέσει στο έδαφος και προσπαθούσε να σηκωθεί και εκείνος την βοήθησε να σηκωθεί και να προφυλαχθεί. Είχε αίματά πάνω της, παντού και τα μαλλιά της είχαν καεί».

Οι τέσσερις τραυματίες, δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες 24 και 52 ετών και δύο τουρίστες, ένας Κινέζος και μια Φιλανδέζα μεταφέρθηκαν άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».  

 

Πηγές: Καθημερινή, CNN, STAR, Alpha 

Διαφήμιση