Αρχική Επιλεγμένα Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

0

Η παραδοσιακή μας μαγειρίτσα που φτιάχνει όλη η Ελλάδα την ημέρα της Αναστάσεως. Πλούσια, γεμάτη, που δεν μένει ούτε κουταλιά!!

Τα υλικά μας

  • 1 συκωταριά αρνίσια, πνευμόνια και αντεράκια (Καλό θα ήταν από μικρό ζώο για να είναι πιο τρυφερά και να μην βγάζουν βαριά μυρωδιά)
  • 1 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
  • ½ φλ ρύζι γλασσέ
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ σ βούτυρο φρέσκο
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 λεμόνια ζουμερά
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Προετοιμάζουμε τα αντεράκια. Τα πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και τα γυρνάμε (με την βοήθεια ενός μπίκ στυλό χωρίς το μελάνι ή με μια βελόνα πλεξίματος ή με ένα μικρό ξυλαράκι). Τα πλένουμε πάλι πολύ καλά με άφθονο νερό. Καλό θα ήταν να τα αφήσετε σε ξύδι ή λεμόνι για λίγη ώρα. Για να μην μας πετάγονται τα αντεράκια την ώρα που θα τα ζεματίσουμε δεξιά – αριστερά μπορούμε τα να δέσουμε σε πλεξούδα, θα είναι πιο εύκολο στο ζεμάτισμα αλλά και στο κόψιμο.
  2. Ζεματάμε τα αντεράκια, την συκωταριά και τα πνευμόνια για 10 λεπτά.
  3. Τα στραγγίζουμε τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομματάκια.
  5. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια και ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό ζεστό και ρίχνουμε το μαρούλι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα αυτή προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να βράζουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου. Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα μας προσθέτουμε τον άνηθο ανακατεύουμε να πάρει μία βράση το τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγολέμονο.

Το αυγολέμονο θα ήταν σωστό να το κάνετε την τελευταία στιγμή το βράδυ που θα σερβιριστεί η μαγειρίτσα.

Για το αυγολέμονο

Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με τον χυμό λεμονιού (βάζουμε στην αρχή τον χυμό από ένα λεμόνι για να μην μας βγει πολύ ξινό).

Αφού έχουμε βγάλει το φαγητό από την φωτιά και το έχουμε αφήσει 5 λεπτά περίπου παίρνουμε με την κουτάλα ζωμό από την μαγειρίτσα και το ρίχνουμε στα αυγά με το λεμόνι πολύ πολύ σιγά. Αφού έχει πάρει την σωστή θερμοκρασία της κατσαρόλας το αυγολέμονο ενσωματώνουμε στην μαγειρίτσα σιγά και ανακατεύουμε παράλληλα. Δίνουμε για 2 λεπτά μια τελευταία βράση και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε εάν θέλει αλάτι πιπέρι ή λεμόνι επιπλέον.

Διαβάστε επίσης:  Ισπανία: 13 νεκροί και 4 αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Γκλόρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here