Αρχική Επιχειρείν Συμμαχία Ellinair- Aeroflot: Νέα αεροσκάφη και δρομολόγια

Συμμαχία Ellinair- Aeroflot: Νέα αεροσκάφη και δρομολόγια

0
Ellinair airplane
Διαφήμιση

Tην συνεργασία της με την Aeroflot Russian Airlines ανακοίνωσε η Ellinair σε εκδήλωση για τον εορτασμό των πέμπτων γενέθλιων της στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Η νέα συνεργασία θα επιτρέψει στην Ellinair να ενισχύσει την ήδη σημαντική θέση της στην ρωσική αγορά καθώς προβλέπει:

  • Interline Agreement, όπου οι δύο αεροπορικές εταιρίες, θα προσφέρουν μέσω των δικτύων πωλήσεών τους, εισιτήρια για τις πτήσεις τους.
  • SPA Agreement, με βάση την οποία ο leader των ρωσικών αερομεταφορών, θα μεταφέρει τους επιβάτες του, εντός Ελλάδος, με πτήσεις της Ellinair, στα δρομολόγια Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Ηράκλειο, Αθήνα- Ρόδος, Αθήνα- Χανιά, Αθήνα- Σαντορίνη, Αθήνα- Κέρκυρα και Αθήνα- Μύκονος.

Σημειώνεται ότι η Aeroflot είναι μέλος της SkyTeam και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Ρωσία, με πάνω από 300 αεροπλάνα στον στόλο της, καθώς και μία από τις παλιότερες αεροπορικές παγκοσμίως. Η κύρια έδρα της βρίσκεται στον Διεθνή Αερολιμένα της Μόσχας, Σερεμέτιεβο.

Ellinair: Ανοδική πορεία και νέα δρομολόγια

Στο μεταξύ η Ellinair ξεπέρασε ήδη το φράγμα του 1 εκατ. επιβατών, ενισχύει τον στόλο της με  τρία ακόμη αεροσκάφη  ενώ ανακοίνωσε νέα δρομολόγια στη νησιωτική Ελλάδα. Για το 2019 αναμένει, αυξήσεις, σε όλα τα βασικά της μεγέθη.

Συγκεκριμένα, το 2018, η εταιρία πραγματοποίησε 8.342 πτήσεις, προσφέροντας 1.334.604 θέσεις, σημειώνοντας αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2017 και μεταφέροντας 1.043.984 επιβάτες (αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2017), με ποσοστό πληρότητας 78,2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ακρίβειας χρόνου των πτήσεων έφτασε το 90%, με το υπόλοιπο 10%, να μην υπερβαίνει σε αναμονή τα 15 λεπτά.

Το 2019 αναμένεται να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της εταιρίας, που πραγματοποίησε την παρθενική της πτήση, τον Φεβρουάριο του 2014, με το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο.

Ο στόλος

Την χειμερινή περίοδο η εταιρεία επιχειρεί με δύο A 319 και δύο A 320, ενώ κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, προστίθενται τρία ακόμη αεροσκάφη στον στόλο, καθώς οι ανάγκες αερομεταφοράς, αυξάνονται λόγω εποχικότητας.

Φέτος, η εταιρία θα επιχειρεί από 4 βάσεις και συγκεκριμένα από Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Μόσχα, με επτά συνολικά αεροσκαφη:

  • 2 AIRBUS 319 144 θέσεων (εντεταγμένα στο νηολόγιό της)
  • 2 AIRBUS 320 180 θέσεων (εντεταγμένα στο νηολόγιό της)
  • 3 BOEING 733 148 θέσεων (Βραχυπρόθεσμο leasing)

 

ellinair flights 2019 2018 graphic

 

Καλοκαιρινό πρόγραμμα της Ellinair

Στο εσωτερικό συνεχίζονται τα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου και αυτό το καλοκαίρι η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο και Χανιά, ενώ ενισχύονται τα δρομολόγια προς Ρόδο, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το καλοκαίρι του 2019, προστίθενται και νέα δρομολόγια από την Αθήνα προς τη νησιωτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα:

– Αθήνα- Μύκονος
– Αθήνα- Χανιά και 
– Αθήνα- Κέρκυρα

Στο εξωτερικό, την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο,  η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως τη Στουτγάρδη, το Βελιγράδι και τη Ρίγα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με πόλεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα.

Τέλος, η εταιρία προσφέρει νέες δυνατότητες αγοράς εισιτηρίου χωρίς αποσκευή, προτεραιότητας στην παραλαβή, πρόσβασης σε business lounges και χρήσης fast lanes, στον έλεγχο χειραποσκευών.

Οι πτήσεις της Ellinair

ellinair flights 2019 graphic

Πιο αναλυτικά, οι νέες πτήσεις της Ellinair για το 2019, έχουν ως εξής:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ADEP city ADES city
Athens Chania
Heraklion
Kerkira
Mykonos
Rhodes
Thessaloniki
Thira
Heraklion Athens
Thessaloniki
Chania Athens
Thessaloniki
Kerkira Athens
Mykonos Athens
Thessaloniki
Rhodes Athens
Thessaloniki
Thessaloniki Athens
Chania
Heraklion
Mykonos
Rhodes
Thira
Thira Athens
Thessaloniki

ΔΙΕΘΝΕΙΣ

ADEP city ADES city
Athens Krasnodar
Moscow
Heraklion Belgrade
Bucharest
Cluj Napoca
Katowice
Kiev
Lviv
Moscow
Tbilisi
Kerkira Kiev
Moscow
Patras Moscow
Thessaloniki Almaty
Astana
Dnipropetrovsk
Katowice
Kazan
Kharkov
Kiev
Krasnodar
Lviv
Mineralnye Vody
Moscow
Nizhny Novgorod
Odessa
Rostov-on-Don
Samara
St Petersburg
Stuttgart
Tallinn
Tbilisi
Volgograd
Voronezh
Warsaw
Yekaterinburg

Ellinair: Δέσμευση για ποιοτικότερες υπηρεσίες 

ellinair data 2019 graphic

Στην εκδήλωση, για τα πέντε χρόνια της Ellinair,  παρέστησαν o Πρόεδρος της εταιρείας  κ. Ιωάννης Μουζενίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θάνος Πασχάλης, ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Σταύρος Δαλιάκας, και στελέχη της εταιρίας.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ellinair κ. Θάνος Πασχάλης, τόνισε: «Το 2018 πετύχαμε τους στόχους ανάπτυξης που είχαμε θέσει και αναμένουμε το 2019 να είναι μια επιτυχημένη χρονιά, προς όφελος των εργαζομένων, των επιβατών και της ελληνικής οικονομίας. Η συμφωνία συνεργασίας με την Aeroflot, είναι μόνο η αρχή, ενώ η προσφορά νέων υπηρεσιών και η αναβάθμιση των υφιστάμενων, αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας θέματα για όλους εμάς».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ellinair κ. Ιωάννης Μουζενίδης, υπογράμμισε: «Η Ellinair, η αεροπορική εταιρία του ομίλου Μουζενίδη, συνεχίζει την πορεία της το 2019, ακόμη πιο δυναμικά, προς όφελος του ελληνικού Τουρισμού και της εθνικής οικονομίας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία που ακολουθεί ο Όμιλος από την ίδρυσή του το 1995, την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Διαβάστε επίσης: Νέα βάση της Ellinair στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

Διαφήμιση