Αρχική Τεχνολογία Συμφωνία ΕΕ και ESA για ασφαλή πανευρωπαϊκό δίκτυο κβαντικών επικοινωνιών

Συμφωνία ΕΕ και ESA για ασφαλή πανευρωπαϊκό δίκτυο κβαντικών επικοινωνιών

0
Διαφήμιση

Τεχνική συμφωνία για τη δημιουργία της υποδομής ενός απολύτως ασφαλούς πανευρωπαϊκού δικτύου κβαντικών επικοινωνιών, σύναψαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

Η σημασία ενός δικτύου με ασφαλή κρυπτογράφηση, ώστε να προστατεύονται οι ζωτικές υποδομές και επικοινωνίες της Ευρώπης, θεωρείται δεδομένο, καθώς ο κόσμος γίνεται διαρκώς και πιο ευάλωτος σε κυβερνοεπιθέσεις από κάθε είδους χάκερ.

Η ανάπτυξη των επίγειων υποδομών του κβαντικού δικτύου θα είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (της Γενικής Διεύθυνσης DG Connect) και θα περιλαμβάνει μια σειρά επιμέρους κβαντικών επικοινωνιακών δικτύων που θα συνδέουν θεσμικούς χρήστες, υποδομές-κλειδιά και ευαίσθητα κέντρα δεδομένων.

H ανάπτυξη των δορυφορικών κβαντικών υποδομών θα είναι αρμοδιότητα της ESA και θα αφορά δορυφορικά συστήματα κβαντικών επικοινωνιών με πανευρωπαϊκή κάλυψη.

Το κβαντικό δίκτυο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, για διάφορες άλλες χρήσιμες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως ψηφιακές υπογραφές, ταυτοποίηση χρηστών και συγχρονισμό ψηφιακών ρολογιών. Παράλληλα, η ανάπτυξη της κβαντικής τεχνολογίας θα δημιουργήσει πληθώρα νέων καινοτομιών και επιχειρηματικών ευκαιριών για τις ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας.

Διαφήμιση