Αρχική Περιβάλλον Ναυάγιο Ζακύνθου: Πιέσεις για άνοιγμα της παραλίας

Ναυάγιο Ζακύνθου: Πιέσεις για άνοιγμα της παραλίας

0
ναυάγιο στη Ζάκυνθο
Διαφήμιση

Τη συγκρότηση επιτροπής που θα καταβάλει προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατολισθήσεων στην παραλία του Ναυαγίου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, έπειτα από έντονες πιέσεις των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ύστερα από εισήγηση του δημάρχου Παύλου Κολοκοτσά.

Το θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η παρουσίαση της επιστημονικής έκθεσης «εκτίμηση κατολισθητικού κινδύνου στην παραλία του Ναυαγίου» που εκπονήθηκε πρόσφατα από τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα και παραδόθηκε στις τοπικές Αρχές.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου ενημέρωσε ότι «ο κ. Λέκκας κινήθηκε ταχύτατα και ετοίμασε τη μελέτη, η οποία προβλέπει τρεις ζώνες», ενώ γνωστοποίησε ότι η μελέτη κοινοποιήθηκε στον λιμενάρχη Ζακύνθου, ο οποίος του απάντησε ότι «χρειάζεται έγγραφο από κάποια δημόσια υπηρεσία για να ανοίξει την παραλία στο κοινό».

«Δεχόμαστε πιέσεις από παντού και γι’ αυτό τους καλώ εντός της εβδομάδας στο γραφείο μου» σημείωσε ο κ. Κολοκοτσάς, ο οποίος ανέφερε ότι «ο εισαγγελέας ζήτησε να μπουν πινακίδες στον χώρο».

Στη συζήτηση παραβρέθηκε εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής που πρότεινε να τοποθετηθεί ένα άτομο που θα επιβλέπει τον χώρο και την τήρηση των μέτρων που προβλέπει η μελέτη «Λέκκα» ενώ υποσχέθηκε «την παρουσία ναυαγοσωστικού σκάφους», αρκεί να ανοίξει η παραλία.

Να σημειωθεί πως στην επιστημονική έκθεση για την εκτίμηση κατολισθητικού κινδύνου στην παραλία, γίνεται ακριβής οριοθέτηση τριών ζωνών:

  • υψηλού κινδύνου – απαγορευμένης πρόσβασης,
  • μέσου κινδύνου – ελεγχόμενης πρόσβασης,
  • χαμηλού κινδύνου – ελεύθερης πρόσβασης.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑβεβαιότητα για το μέλλον του συστήματος των υφάλων
Επόμενο άρθροΕΥΑΘ: Νέα τιμολόγια και Περιβαλλοντικό Τέλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ