Αρχική Διάφορα Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε συγκέντρωση για το κλίμα στο Λονδίνο

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε συγκέντρωση για το κλίμα στο Λονδίνο

0
Διαφήμιση

Σε εκατοντάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο μίλησε την Κυριακή η έφηβη ακτιβίστρια για το περιβάλλον Γκρέτα Τούνμπεργκ. Κύριο αίτημα ήταν να αναληφθεί δράση για να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή να μην εγκαταλείψουν ποτέ τον αγώνα για να σωθεί ο πλανήτης.

Η 16χρονη Τούνμπεργκ απευθύνθηκε σε εκατοντάδες ακτιβιστές στο Marble Arch, ένα από τα ορόσημα του Λονδίνου που έχουν παραλύσει τις τελευταίες επτά ημέρες εξαιτίας των διαδηλώσεων. Η αστυνομία επιτρέπει η κινητοποίηση εκεί να συνεχιστεί.

«Είμαστε αυτοί που κάνουν τη διαφορά -εμείς, τα μέλη της Extinction Rebellion και τα παιδιά της School Strike for the Climate, εμείς κάνουμε τη διαφορά» επέμεινε η Τούνμπεργκ επευφημούμενη ηχηρά από το ακροατήριό της. «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να δίνουμε μάχη για αυτόν τον πλανήτη, για τους εαυτούς μας, για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας» πρόσθεσε.

Extinction Rebellion

Σημειώνεται ότι η οργάνωση Extinction Rebellion («Εξέγερση εναντίον της εξάλειψης» του ανθρώπινου είδους) έχει βάλει στο στόχαστρο τοποθεσίες όπως το Oxford Circus ή η Waterloo Bridge, στο πλαίσιο της εκστρατείας της για να πιέσει να αναληφθεί δράση για αυτήν που χαρακτηρίζει παγκόσμια κλιματική κρίση. Τα μέλη της επιδίδονται σε ενέργειες μη βίαιης, πολιτικής ανυπακοής.

Συλλήψεις

Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των συλλήψεων που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις αυτές έφθασε τις 831 χθες, ενώ σε βάρος 40 προσώπων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για παρακώλυση της οδικής κυκλοφορίας και του έργου της αστυνομίας.
Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι απομάκρυνε διαδηλωτές από το Oxford Circus, το Piccadilly Circus και την πλατεία της Βουλής, ενώ καταβάλλει προσπάθειες να ανοίξει εκ νέου τη Waterloo Bridge.

Η Κρέσιντα Ντικ, η επικεφαλής της Met, στηλίτευσε το Σάββατο το γεγονός ότι οι διαδηλώσεις έχουν προκαλέσει κομφούζιο στο Λονδίνο και πρόσθεσε πως οι αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν για να ανοίξουν αποκλεισμένοι δρόμοι, υποδομές και κτήρια-ορόσημα αυξήθηκαν στους 1.500 από 1.000.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος για δεύτερη συνεχόμενη μέρα - 7 τα νέα κρούσματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here