Αρχική Τουρισμός Η Αθήνα για πρώτη φορά έδρα διεθνούς οργανισμού

Η Αθήνα για πρώτη φορά έδρα διεθνούς οργανισμού

0
ISTO 4
Διαφήμιση

Την απόφαση δημιουργίας ενός διεθνούς οργανισμού με έδρα την Αθήνα, του ISTO for P&P για την ειρήνη και την ευημερία των λαών μέσα από τον τουρισμό και τον αθλητισμό (International Sports and Tourism Organisation for Peace & Prosperity) αποφάσισαν στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα αποτελέσει την έδρα Διεθνούς Οργανισμού, ο οποίος ιδρύεται ύστερα από πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, που ανέλαβε  δράση σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος ο Οργανισμός  με διεθνή υπόσταση και κύρος, να προωθήσει τη συνεργασία  των κρατών και των λαών, με επίκεντρο τον τουρισμό και τον αθλητισμό, και όπου η Ελλάδα θα συμβάλλει καθοριστικά.

ISTO 1
Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, κ. Σάββα Περδίο, και τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου, κ. Avedis Guidanian

Η Ελλάδα θα αποτελέσει την έδρα του Οργανισμού ISTO for P&P, ως η χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι  Ολυμπιακοί Αγώνες,  το πνεύμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και η φιλοξενία.

Ταυτόχρονα, με την ίδρυση του ISTO for P&P,  η Ελλάδα  θα λειτουργήσει ως γέφυρα για τη συνεργασία μεταξύ των κρατών και μεταξύ των λαών, την προάσπιση της ειρήνης, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Η Κοινή Δήλωση για την ίδρυση του Οργανισμού ISTO for P&P υπογράφηκε στη Βηρυτό  από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, και Λιβάνου κ. Gebran  Bassil, και συνυπογράφηκε από την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας κα Έλενα Κουντουρά, τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Σάββα Περδίο και τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου, κ. Avedis  Guidanian.  

ISTO 2
Συνυπογραφή της Κοινής Δήλωσης για την ίδρυση του Οργανισμού ISTO for P&P από την Υπουργό της Ελλάδας, κα Έλενα Κουντουρά, της Κύπρου, κ. Σάββα Περδίο, και του Λιβάνου, κ. Avedis  Guidanian.

Στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Λιβάνου, η κα Κουντουρά ενημέρωσε τους Υπουργούς Εξωτερικών και τους Ομολόγους της, για τις ιδρυτικές αρχές και τους στόχους του  ISTΟforP&P, όπως επίσης και για  το έντονο ενδιαφέρον που ήδη έχει εξασφαλιστεί από μεγάλο αριθμό χωρών να συμμετάσχουν στον Οργανισμό.

Την ίδρυση του  Οργανισμού ISTO for P&P στηρίζουν ενεργά η Πρέσβειρα και  πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εξάλειψη της Φτώχειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, κα Young-shim Dho, καθώς και ο τέως Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών Δρ.Taleb Rifai.

Ο ISTO for P&P μόλις ολοκληρωθεί η επίσημη διαδικασία για την ίδρυσή του, θα τελεί υπό τον ΟΗΕ.

ISTO 3
Υπογραφή της Κοινής Δήλωσης για την ίδρυση του Οργανισμού ISTO for P&P στη Βηρυτό από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, της Κύπρου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, και Λιβάνου κ. Gebran Bassil
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΥΑΘ: Νέα τιμολόγια και Περιβαλλοντικό Τέλος
Επόμενο άρθροΕΜΠ: Ημερίδα για τις Ενεργειακές Κοινότητες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ