Αρχική Επιχειρείν ΕΛΤΑ: Αφιερωμένη στα παιδιά η νέα αναμνηστική σειρά Γραμματοσήμων

ΕΛΤΑ: Αφιερωμένη στα παιδιά η νέα αναμνηστική σειρά Γραμματοσήμων

0
Elta A
Διαφήμιση

Η Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων που κυκλοφορούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αύριο Τρίτη 9 Απριλίου 2019, είναι αφιερωμένη στα παιδιά και μιλάει για ένα καλύτερο μέλλον, έναν καλύτερο κόσμο, τη μοίρα που αξίζουν να έχουν τα σημερινά παιδιά, μακριά από βλαβερές συνήθειες, ένα κόσμο γεμάτο ευαισθησία, πολιτισμό, χρώμα και ζωντάνια.

Δύο από τα γραμματόσημα είναι αφιερωμένα στο σημαντικό έργο της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece που αποτελεί μία σειρά συντονισμένων δράσεων από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα.

Με την έκδοση αυτή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιβεβαιώνουν τον κοινωνικό τους ρόλο και την έμπρακτη υποστήριξή τους στο σημαντικό έργο του SmokeFreeGreece αναφορικά με την πρόληψη του καπνίσματος στη μαθητική κοινότητα,  καθώς αναλαμβάνουν, για δεύτερη χρονιά, τη δωρεάν μεταφορά μαθητικών τετραδίων με αντικαπνιστικά μηνύματα στα σχολεία όλης της χώρας.

Η επίσημη παρουσίαση

Η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων θα πραγματοποιηθεί από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ κ.Πολυχρόνη Γριβέα αύριο στις 12.30 στον χώρο του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Ηπίτου 17Β-Πλάκα)

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης, τα ειδικά συλλεκτικά γραμματόσημα και τα ειδικά αναμνηστικά φιλοτελικά προϊόντα που σχεδίασαν τα ΕΛΤΑ ειδικά για την προβολή της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece.

Μαθαίνω να μην καπνίζω

Το πρώτο γραμματόσημο μεταφέρει το σπουδαίο μήνυμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω», που προέκυψε στο πλαίσιο των εννέα Πανελληνίων Μαθητικών Συνεδρίων με θέμα «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» και το δεύτερο εικονίζει το λογότυπο της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece.
Η συγκινητική ζωγραφιά μίας ομάδας μαθητών της Ε’ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων (Ριζαρίου) που κέρδισε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής της UNESCO με θέμα «Ανοίγουμε τον νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες», γίνεται γραμματόσημο από τα ΕΛΤΑ, για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, τον προβληματισμό των παιδιών για τις ανισότητες, τα όνειρα για το μέλλον, την ελπίδα για έναν κόσμο πιο φωτεινό και πιο δίκαιο.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, ένα γραμματόσημο αφιερώνεται στο παιδικό βιβλίο, ως μια εποικοδομητική πηγή ψυχαγωγίας, ένα ανοιχτό παράθυρο στη γνώση, τη χαρά και σε νέους κόσμους που ανοίγονται μέσα από τις σελίδες του.

Λεπτομέρειες της Αναμνηστικής Σειράς

 ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
0,72 € «Μαθαίνω να μην καπνίζω» 500.000
0,72 € «1ο Παγκόσμιο Βραβείο UNESCO» 250.000
0,90 € «Λογότυπο SmokeFreeGreece» 500.000
2,50 € «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου» 3.000.000
  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 35 X 45 mm σε φύλλα των 25 τεμαχίων
  • ΣΧΕΔΙΑΣΗ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ : Μαρίνα Λασηθιωτάκη
  • ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ: Πολυχρωμία ( οffset )
  • ΕΚΤΥΠΩΣΗ: “VERIDOS ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ Α.Ε. ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”
  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΔΙΑΘΕΣΗ: Κυκλοφορούν στις  09 Απριλίου 2019 και θα  διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 08 Απριλίου 2020,  εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης

1. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (3Χ4.000 τεμ.)

elta 1

2. ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑΣ (τεμ. 500)

elta 2

3.ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΞΙΜΟΥΜ PREPAID (4X1.000 τεμ.)

elta 3

 

4. ΕΥΧΙΔΙΑ 10 ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ Α’ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΑΡΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (τεμ.  2.500)

elta 4

 

 

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. και τα τευχίδια που θα αποσυρθούν στις 08 Απριλίου 2020.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €.

 

Διαφήμιση