Αρχική Ενέργεια Υδρογονάνθρακες: Υπογραφές για Ιόνιο και Κυπαρισσιακό

Υδρογονάνθρακες: Υπογραφές για Ιόνιο και Κυπαρισσιακό

0
υδρογονάνθρακες
Διαφήμιση

Στη φάση της υπογραφής των συμβάσεων παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων βρίσκεται η υπόθεση που αφορά τις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «οικόπεδο 10 (Κυπαρισσιακός Κόλπο)».

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι υπογραφές θα «πέσουν» μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, δεν αποκλείεται μάλιστα η τελετή να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη κάτι που θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα των Ισπανών της Repsol να βρεθούν στην Αθήνα.

Από την πλευρά του δημοσίου θα υπογράψουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων και από την μεριά των παραχωρησιούχων η κοινοπραξία της ισπανικής Repsol με τα ΕΛ.ΠΕ για το οικόπεδο του Ιονίου και των ΕΛ.ΠΕ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Με την υπογραφή των συμβάσεων, οι οποίες θα πάρουν το δρόμο προς κύρωση στη Βουλή αναμένεται να κλείσει ο μεγάλος κύκλος των παραχωρήσεων που ξεκίνησε από το 2012 στις θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Τα πρώτα γεωτρύπανα, εάν το δημόσιο ανταποκριθεί με σχετική ταχύτητα στα θέματα αδειοδοτήσεων, αναμένονται ίσως κι εντός της χρονιάς στο Κατάκολο από την Energeran Oil & Gas (το κοίτασμα ουσιαστικά θα μπει σε παραγωγή). Αρχές του 2020 αναμένεται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση της κοινοπραξίας «ΕΛ.ΠΕ – Edison» στον Πατραϊκό Κόλπο.

Διαφήμιση