Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ξεκινά το κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα

Ξεκινά το κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα

0
troufa
Διαφήμιση

Ένα ιδιαίτερο “κυνήγι” τρούφας ξεκινά το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου στα Μετέωρα από το Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει έως τον Οκτώβριο.

winter truffle 203032 960 720

Τα μανιτάρια Τρούφας  είναι ένα σχετικά σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού, που συμβιώνει και αναπτύσσεται στις ρίζες ορισμένων ειδών δένδρων ή και θάμνων και αποτελούν ένα από τα σπανιότερα και εκλεπτυσμένα υλικά της παγκόσμιας γαστρονομίας.Η τρούφα είναι ο μύκητας, για τον οποίο πληρώνουν χιλιάδες ευρώ το κιλό, μερικά από τα διασημότερα εστιατόρια και καταστήματα ειδών διατροφής στον κόσμο, προκειμένου να αποκτήσουν τα κονδυλόσχημα μανιτάριαυπόγεια καρποφορία των τρουφών θεωρείται ότι οφείλεται στην προσαρμογή τους στις δασικές πυρκαγιές, ξηρές ή εποχές παγετού στις οποίες τα υπέργεια μανιτάρια θα ήταν εκτεθειμένα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα, θα αναζητήσουν τα μοναδικά υπόγεια και πανάκριβα μανιτάρια, τις τρούφες. Αφού τις εντοπίσουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προχωρούν στο επόμενο βήμα, που έχουν σχεδιάσει οι διοργανωτές: Οι έμπειροι σεφ τις μετατρέπουν  σε μία καταπληκτική τρουφομακαρονάδα, την οποία απολαμβάνουν μέσα στο δάσος οι συμμετέχοντες. Γι’ αυτό και έχουν δημιουργήσει ένα ειδικό μαγειρικό σκεύος, στο οποίο μαγειρεύονται μέχρι 60 μερίδες ταυτόχρονα.

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι επισκέπτες μεταφέρονται στο Μουσείο, όπου γνωρίζουν τα 350 είδη ζώων και τα 250 είδη μανιταριών, που υπάρχουν σε αυτό, συμμετέχουν σε γευσιγνωσία 4-5 ειδών μανιταριών, ενώ μπορούν να προμηθευτούν και να επιλέξουν μεταξύ 60 διαφορετικών προϊόντων μανιταριών και τρούφας, που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.

troufa 2

Όπως δηλώνει ο διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Πάλλας  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «από αρχές Μαρτίου ξεκινά το Κυνήγι Τρούφας από το Μουσείο. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη και πρωτότυπη στην Ελλάδα δράση, η οποία ξεχωρίζει και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο πώς όσοι έχουν συμμετάσχει, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που τους προσφέραμε», για να προσθέσει:

«Εκτός όμως αυτού, εξυπηρετείται αφενός ο στόχος του μουσείου για γνωριμία του κόσμου με τα μανιτάρια και τις σπουδαίες διατροφικές τους ιδιότητες και αφετέρου με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε στην αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και στην ανάπτυξή της. Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος, μπορεί να επικοινωνήσει με το μουσείο μας, ενώ η τιμή που την προσφέρουμε υπολείπεται κατά πολύ των αντίστοιχων ευρωπαϊκών τιμών».

troufa 3

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση