Αρχική Πολιτισμός Στο μετρό της Νέας Υόρκης μύρισε… άνοιξη

Στο μετρό της Νέας Υόρκης μύρισε… άνοιξη

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
image

Ένα ιδιαίτερο τοπίο αντικρίζουν οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό της Νέας Υόρκης από τον σταθμό της 28th Street, καθώς όλοι οι τοίχοι γέμισαν λουλούδια και ανοιξιάτικες εικόνες.

Με τοιχογραφίες λουλουδιών σε φαγιάνς στόλισε η καλλιτέχνις Νάνσι Μπλουμ τους τοίχους της πλατφόρμας του σταθμού 28th Street του μετρό της Νέας Υόρκης.

firelei baez flowers nyc mta subway art and design 163rd street station credit marc hermann

Έδωσε στην εικαστική παρέμβασή της την επωνυμία «ROAMING UNDERFOOT» (Περιπλανώμενος καταγής) και τιμά τον ιστορικό σταθμό με την απεικόνιση επτά ανθισμένων λουλουδιών από τη συλλογή διατήρησης ανθέων του κοντινού Madison Square Park. Η Μπλουμ επέλεξε κόκκινα μπουμπούκια, μανόλιες, ελλέβορους, αμαμελίδες, νάρκισσους, ορτανσίες και καμέλιες, φυτά που το καθένα τους αντιπροσωπεύει τα είδη του φυτικού βασιλείου που είναι ανθεκτικά στις αλλαγές των κλιματικών συνθηκών στο Μεγάλο Μήλο.

Όπως σε έναν κήπο που αλλάζει συνεχώς, το «ROAMING UNDERFOOT» της Μπλουμ εισάγει στις πλατφόρμες του σταθμού μια βουκολική ατμόσφαιρα που μπορεί κανείς ν’ απολαύσει όλες τις εποχές.

2619349

Η Νάνσι Μπλουμ συνεργάστηκε με το στούντιο MTA Arts & Design για να αιχμαλωτίσει κάτι από το πνεύμα του Madison Square Park, το οποίο για τους Νεοϋορκέζους είναι ένα είδος αστικού καταφύγιου.

 

Πηγή:metro.us

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here