Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Προστασία του νερού για τις επόμενες γενιές

Προστασία του νερού για τις επόμενες γενιές

0
emfial
Διαφήμιση

Ως μια ευκαιρία για να προβληματιστούμε σχετικά με τον ζωτικής σημασίας ρόλο του νερού και να υποστηρίξουμε μια πιο βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων βλέπει τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο ΣΕΦΥΜΕΝ (Σύνδεσμος Εταιρειών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

«Το νερό αποτελεί βασική θρεπτική ουσία και παίζει ουσιαστικό ρόλο για το ανθρώπινο σώμα. Μπορούμε να επιβιώσουμε αρκετές εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά μόνο λίγες μέρες χωρίς νερό. Είναι ξεκάθαρο γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τις πηγές νερού μας για τις επόμενες γενιές με τον πιο υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις μας», αναφέρει ο Jean-Pierre Deffis, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένου Νερού (EFBW).

Οι παραγωγοί Φυσικών Μεταλλικών Νερών και Νερών Πηγής αναγνωρίζουν πάντοτε τη σημασία της προστασίας της ποσότητας και της ποιότητας του νερού παγκοσμίως. Διαχειρίζονται τις πηγές τους με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο για να εξασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα φυσικών υδάτινων πόρων για μελλοντικές γενιές.

Από την πλευρά του ο ΣΕΦΥΜΕΝ υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και ο Πρόεδρος, κ. Δ. Μεντεκίδης δήλωσε: «Μια ολοκληρωμένη διαχείριση των υπόγειων νερών είναι καίρια για τη διασφάλιση της προστασίας και διαθεσιμότητας των πηγών φυσικού μεταλλικού νερού και του νερού πηγής. Χάρη στις πολιτικές που έχει χαράξει ο κλάδος μας για την προστασία των σημαντικών πηγών και το αυστηρό νομικό πλαίσιο της ΕΕ, η διατήρηση της υψηλής ποιότητας, της καθαρότητας και των φυσικών ιδιοτήτων του φυσικού μεταλλικού νερού θα διαφυλαχθούν για τις επόμενες γενιές».  

Ο ΣΕΦΥΜΕΝ, σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στοχεύει στη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για την ορθολογική διαχείριση του υδάτινου πλούτου και στη διαφύλαξη των πηγών ενώ, εξακολουθεί να παίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της ανακύκλωσης, στη μείωση της συσκευασίας της και στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.

Ο ΣΕΦΥΜΕΝ εκπροσωπεί συλλογικά τις Ελληνικές Εταιρείες Εμφιαλώσεως Φυσικού Μεταλλικού Νερού στους κοινωνικούς εταίρους και την πολιτεία, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και παρεμβαίνει δημόσια, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, στις διεργασίες και εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο.

Είναι Μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας European Federation of Bottled Water (EFBW).

ΣΕΦΥΜΕΝ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here