Αρχική Τεχνολογία Ορυκτά από εμπόλεμες ζώνες στα κινητά μας τηλέφωνα (video)

Ορυκτά από εμπόλεμες ζώνες στα κινητά μας τηλέφωνα (video)

0
phone 1
Διαφήμιση

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Πλίμουθ αποφάσισαν να αποκαλύψουν το εσωτερικό των smartphones, τοποθετώντας ένα iPhone μέσα σε μπλέντερ. Στο μείγμα που προέκυψε διεξήγαγαν χημική ανάλυση και τώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς ανακάλυψαν ορυκτά από εμπόλεμες ζώνες!

Τα υλικά που επικρατούσαν ήταν το σίδερο και το πυρίτιο, ενώ η ομάδα των ειδικών βρήκε 900 μιλιγκράμ βολφράμιο και 70 κοβάλτιο, δύο υλικά που συνήθως εντοπίζονται σε εμπόλεμες ζώνες, όπως αναφέρεται και στο iflscience.com.

Στο μείγμα που προέκυψε εντοπίστηκαν 36 μιλιγκράμ χρυσού, αριθμός που αποκαλύπτει πως είχε η συσκευή είχε τη δεκαπλάσια ποσότητα χρυσού από αυτή που χρειάζεται για να θεωρείται «υψηλής ποιότητας». Όπως και το βολφράμιο, ο χρυσός θεωρείται ένα από τα τέσσερα βασικά ορυκτά που χρησιμοποιούνται σε εμπόλεμες ζώνες, μαζί με το κασσίτερο και το ταντάλιο.

Για την παραγωγή ενός μόνου κινητού τηλεφώνου χρειάζονται επτά χιλιόγραμμα χρυσού, καθώς και 750 γραμμάρια βολφράμιου.

Στη συσκευή βρέθηκαν και πολλές Σπάνιες Γαίες όπως νεοδύμιο, πρασεοδύμιο, γαδολίνιο και δυσπρόσιο. Όλα αυτά τα υλικά είναι περιζήτητα στις εταιρείες τεχνολογίας λόγω του μαγνητισμού και της αγωγιμότητάς τους και συνήθως χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της απόδοσης των ηλεκτρονικών.

Ωστόσο, όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, όλα αυτά τα στοιχεία είναι ελάχιστα και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Τα περισσότερα από αυτά εξορύσσονται στη Μογγολία, αλλά έχουν ανά καιρούς εκφραστεί πολλοί φόβοι πως στα επόμενα 50 χρόνια ίσως πάψουν να υπάρχουν.

«Είμαστε πλέον σε μία φάση όπου οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο υπεύθυνοι στις αγορές τους, ενώ ενδιαφέρονται και για το περιεχόμενό τους» δηλώνει ο συντονιστής της μελέτης, Colin Wilkins.

Πηγή: CNN

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέα Υόρκη: Ένα έργο τέχνης που δείχνει το κόσμο
Επόμενο άρθροΟ καρκίνος ευθύνεται για ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπινες ζωές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ