Αρχική Επιλεγμένα Οι μαθητές του Αμβούργου διαδηλώνουν κατά της κλιματικής αλλαγής

Οι μαθητές του Αμβούργου διαδηλώνουν κατά της κλιματικής αλλαγής

0
classroom 2787754 960 720
Διαφήμιση

Με την 16χρονη Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ να πρωτοστατεί όλο και περισσότεροι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους σε ένα καλύτερο μέλλον για τον περιβάλλον.

Σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου, πραγματοποιείται μαθητική διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής στο Αμβούργο με την συμμετοχή της 16χρονης ακτιβίστριας. Η διαδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Κάθε Παρασκευή για το Μέλλον” στις οποίες πρωτοστατεί η 16χρονη Σουηδέζα μαθήτρια κανοντας σχολική απεργία. Η 16χρονη Γκρέτα που έφτασε στο Αμβούργο από την Στοκχόλμη δήλωσε έκπληκτη και ενθουσιασμένη με το πόσο πολλοί Γερμανοί μαθητές έχουν ενώσει τις ενέργειες διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή . “Αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο”, δήλωσε η 16χρονη Σουηδέζα την παραμονή της σχολικής απεργίας στο Αμβούργο.

«Ήταν μεγάλη τιμή για να συμμετάσχω για πρώτη φορά στη Γερμανία σε μια διαμαρτυρία για το κλίμα. Θεωρώ τη Γερμανία ως μία από τις σημαντικότερες χώρες στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτό που κάνει η Γερμανία έχει τεράστια επιρροή σε ολόκληρο τον κόσμο»τόνισε η Γκρέτα

Τον Αύγουστο του 2018 και κάθε Παρασκευή η Γκρέτα Τούνμπεργκ άρχισε να διαμαρτύρεται μπροστά στη σουηδική Βουλή στη Στοκχόλμη ζητώντας ισχυρότερες προσπάθειες προστασίας του κλίματος στη χώρα της . Πλέον, αυτή και οι σχολικές απεργίες της έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστές. Σε όλο τον κόσμο, οι μαθητές επιδεικνύουν το παράδειγμα τους για μεγαλύτερη προστασία του κλίματος, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων μαθητών κάθε Παρασκευή στη Γερμανία. Η αστυνομία περιμένει περίπου 3.000 συμμετέχοντες στη διαδήλωση στο Αμβούργο που θα κινηθεί σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης. Σε άλλες γερμανικές πόλεις υπήρχαν ήδη διαδηλώσεις με βάση το παράδειγμα της Γκρέτα. Η νεαρή ακτιβίστρια λέει ότι θα συνεχίσει τη διαμαρτυρία της έως ότου η Σουηδία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα:

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here