Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια H Ελλάδα θριάμβευσε στον τομέα της κρουαζιέρας παγκοσμίως

H Ελλάδα θριάμβευσε στον τομέα της κρουαζιέρας παγκοσμίως

0
Award 4
Διαφήμιση

Η Ελλάδα θριάμβευσε στον τομέα της κρουαζιέρας παγκοσμίως στα φετινά βρετανικά βραβεία WAVE AWARDS 2019 και αναδείχθηκε καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας στον κόσμο στην κατηγορία «Best Destination (Port or Country από επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους και δεύτερος πιο αγαπημένος προορισμός κρουαζιέρας στα βραβεία κοινού “Favourite Cruise Destination”.

Award

Οι νέες  διακρίσεις  ήρθαν  μετά τη βράβευση της Ελλάδας στην ΙΤΒ του Βερολίνου ως κορυφαίου προορισμού αναψυχής και της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, ως καλύτερης Υπουργού Τουρισμού παγκοσμίως.

Τα βραβεία WAVE AWARDS 2019, διοργανώνει από το 2016 η εταιρεία  Real Response Media, που εκδίδει τα περιοδικά World of Cruising, Cruise Trade News και Cruise Ports& Destinations, τρία εκ των σημαντικότερων βρετανικών περιοδικών για τον τουρισμό κρουαζιέρας, με προφίλ αναγνωστών άτομα υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας άνω των 45 ετών σε ποσοστό 92%.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο De Vere Grand Connaught Rooms in Covent Garden, στο Λονδίνο και η Ελλάδα είχε επιπλέον την τιμητική της, καθώς:

  • συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφια στην κατηγορία «BestDestination (Port or Country)» και κέρδισε  την πρωτιά
  • πήρε νέα διάκριση χωρίς ανταγωνισμό άλλης  ευρωπαϊκής χώρας  στη δεύτερη κατηγορία “Favourite Cruise Destination”,  διατηρώντας την θέση  που είχε καταλάβει  στα βραβεία κοινού  και το 2018.

Η μακρόπνοη και συστηματική προβολή και προώθηση της κρουαζιέρας, στο πλαίσιο της εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα της στρατηγικής  του υπουργείου Τουρισμού, που  εφαρμόζει παγκοσμίως ο ΕΟΤ μέσω των γραφείων του στο εξωτερικό. Και  αναδεικνύει  την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό διακοπών 365 ημέρες τον χρόνο αλλά και κρουαζιέρας στην πολύ σημαντική αγορά της Μεγ. Βρετανίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι φωτογραφήθηκαν στο photo booth της βραδιάς, στο οποίο ο ΕΟΤ είχε backdrop μία εξαιρετική εμβληματική φωτογραφία της Σαντορίνης.

The Wave Awards 2019.8th March 2019

Διαφήμιση