Αρχική Ευζωία ΕΛΤΑ: Γραμματόσημα για την αρχαία ελληνική γραμματεία

ΕΛΤΑ: Γραμματόσημα για την αρχαία ελληνική γραμματεία

0
γραμματόσημα
Διαφήμιση

Την κυκλοφορία της Κοινής Σειράς Γραμματοσήμων με τίτλο «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ», αύριο 15 Μαρτίου 2019, ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Του  σχεδιασμού, που έγινε με την χαλκογραφική μέθοδο, επιμελήθηκε ο καθηγητής Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, κ. Γιάννης Γουρζής.

Πρόκειται για γραμματόσημα με τις πιο σημαντικές μορφές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού που μας ταξιδεύουν στο πολύτιμο παρελθόν μας με την ανεκτίμητη συμβολή τους στο σήμερα, όπως αναφέρεται από πλευράς ΕΛΤΑ:

ο Ηρόδοτος και τα ταξίδια του, ο μαθητής Ξενοφών που μυείται στο φιλοσοφικό στοχασμό από τον δάσκαλο και πρότυπό του, Σωκράτη, τον αφοσιωμένο στην αλήθεια και την ηθική, ο Ευριπίδης που αμφισβητεί τα πάντα μέσα από τα έργα του και ο Επίκουρος με τον Κήπο του, στην αναζήτηση της ευδαιμονίας.

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα  μέχρι εξαντλήσεως.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές έχουν τη δυνατότητα να σφραγίζουν στο Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, αρκεί να έχουν επικολλημένα γραμματόσημα της σειράς που να καλύπτουν την πρώτη μονάδα βάρους εσωτερικού, σήμερα 0,72 €.

 

 

Διαφήμιση